In calitate de presedinte de bloc , persoana fizica, renumerat conform Contract mandat, avand statut de salariat la alta firma, este necesar sa mi se retraga contributii la stat pentru somaj si pensii ( cele pentru impozit si sanatate au fost retinute permanent)?Cu deosebita stima si multumiri!
Pur si nu s-au acordat din lipsa de fonduri. Sunt promisiuni ca se vor plati in momentul cand firma se va redresa financiar si nu s-a incheiat nici un act aditional la CIM s-au o decizie unilaterala scrisa.
Buna ziua,
Solicit ajutorul Dvs. in legatura cu fiul meu care este student in ultimul an (invatamant de zi la stat cu taxa) si a lucrat cu 4 ore/zi, pe o perioda de peste 3 ani de zile si acum, cu data de 03.03.2014 va fi disponibilizat. Doresc sa precizez ca fiul meu a fost angajat pe durata nederterminata si beneficia de tichete de masa care nu i-au fost acordate din ianuarie 2013 pana in prezent (nu au fost acordate nici unui angajat al firmei), deasemenea a-si dori sa stiu daca beneficiaza de somaj si de tichetele de masa restante acum ca va fi disponibilizat.
Astept raspunsurile Dvs. Cu multumiri
Multumesc pentru raspuns.
Revin cu precizarea ca terenul respectiv il detin prin inchiriere de la CFR, platesc chirie si detin contract de inchiriere, insa doresc sa-l cumpar, dar CFR nu-l vinde si nici nu-l concesioneaza. Mentionez ca terenul nu se afla in zona de siguranta a caii ferate si este imprejmuit de terenuri arabile, CFR neintretinandu-l niciodata de cand il utilizez. Am solicitat extras CF si nu au documentele necesare prin care sa-mi confirme proprietatea acestui teren (eu detin documente din anul 1970 a acestui teren) .
Detin spre folosinta un teren de aprox. 500 mp in extravilan, pentru curte si gradina pe care mai detin o baraca pentru scule si diverse, de peste 40 de ani si a-si dori sa stiu daca exista in legislatia actuala ceva legat de punerea in posesie a terenului respectiv. Am inteles ca ar exista o astfele de lege legata de o cerere de punere in posesie la Consiliul Local de unde apartine terenul, cu martori care cunosc vechimea utilizarii terenului de catre mine, dar nu cunosc legislatia care se aplica.
Cu multumiri.
Buna ziua,
Solicit ajutorul Dvs. in privinta posibilitatii succesiunii unei Decizii privind dispozitiile Art. 23 referitor la aplicarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 06.03.1945-22.12.1989.
Tatal meu a solicitat restituirea prin echivalent, sub forma de despagubiri banesti a imobilului teren si constructii expropriat pentru utilitate publica. In urma solicitarii, a primit o decizie in care se specifica valoarea terenului, care a fost depusa impreuna cu toate documentele justificative la A.N.R.P. Bucuresti.
Intre timp tatal meu a decedat si doresc sa stiu daca este posibil sa fac succesiune referitor la aceasta decizie, fiind mostenitorul lui de drept.
Va multumesc.