Intentionez sa deschid un cafe/club unde noaptea voi organiza petreceri la care voi percepe taxa de intrare.
Intrebarea mea este: cu ce titlu este cel mai avantajos sa percep taxa respectiva?
Daca vand bilete la intrare, inteleg ca trebuie sa platesc impozit 36% ceea ce e cam mult. Pe de alta parte, am vazut localuri unde la intrare se scoate bon de casa pe care scrie simplu "servicii divertisment". In acest caz care este procentul din taxa respectiva care se duce in buzunarele statului roman?
Eu sunt web developer si am realizat de curand un site pentru un client din strainatate. (SUA) In naivitatea mea infinita nu mi-a trecut prin cap ca imi pot lua "teapa" de la clientul respectiv, asa ca i-am livrat site-ul terminat pe e-mail. De atunci (in urma cu o luna) nu mi-a mai raspuns la nici un email si nici nu mi-a trimis banii. La un moment dat l-am intrebat "pe fata" daca imi trage teapa si mi-a raspuns scurt "Yes." #-o
Nu am semnat niciun contract. "Dovada" pe care o am este schimbul de e-mail-uri care, din cate stiu (adica din auzite,) e admisibil in instanta in SUA, dar nu la noi.
Asadar, as vrea sa stiu daca am sansa sa castig vreun recurs legal, si care sunt costurile. (merita efortul si banii pentru cei $400 pe care mi-i datoreaza?) In plus, care e instanta care judeca aceste cazuri internationale?
In statutul societatii (actul constitutiv) eu am aproape toate codurile CAEN trecute ca activitati secundare - deci inclusiv noile activitati pe care le prestez. Problema nu e ca ar lipsi de acolo, ci ca veniturile din aceste domenii secundare depasesc veniturile din domeniul principal.
In urma cu 2 ani am infiintat un SRL si am adaugat (aproape) intregul cod CAEN la actul constitutiv. Activitatea principala - reparatul masinilor de birou. La acel moment, deoarece intreaga activitate o desfasuram la domiciliul sau sediul clientilor, nu am avut nevoie de autorizatii de la mediu, pompieri etc. pentru activitate la sediul social. De atunci insa, m-am ocupat din ce in ce mai mult de software, ceea ce inseamna ca am lucrat la calculatorul de la sediu.. adica de acasa :D
In prezent nu mai desfasor aproape deloc activitatea principala. Intrebarile mele sunt:
1) Exista vreo obligatie legala ca cea mai mare parte din veniturile societatii sa fie din activitatea principala?
2) Avand in vedere ca acum desfasor totusi o oarecare activitate la sediu (scriu programe la calculator..) este nevoie sa obtin autorizatii de la politie, pompieri, mediu etc. si sa merg cu ele la ORC?
3) Urmeaza sa fac schimbarea la CAEN rev. 2, deci mi se va schimba si CI-ul. Ar trebui cu aceasta ocazie sa schimb si domeniul principal de activitate, avand in vedere ca activitatea desfasurata de societate in acest moment este predominant alta?
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Cu respect,
Radu