avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate gib

Activitate gib

Răspuns la discuția iesire din indiviziune
Multumesc foarte mult pentru sugestie. Nu stiam ca se poate apela la mediere si in astfel de cazuri. Imi puteti spune daca in cazul prezentat documentul incheiat in urma unei medieri este suficient pentru recunoasterea iesirii din indiviziune sau trebuie ulterior sa ne adresam instantei de judecata sau unui notar pentru obtinerea titlului de proprietate rezultat din iesirea din indiviziune
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua
Am o situatie privind iesirea din indiviziune pentru un teren aflat in proprietatea comuna cu vecinii. Terenul se afla in Cluj-Napoca si are o suprafata de 1000 mp. Pentru ½ din aceasta suprafata am devenit proprietar prin mostenire in luna noiembrie 2018. Dar, conform extrasului de CF, in loc sa fiu proprietar pe 500 mp sunt proprietar pe ½ din intreg aflandu-ma in indiviziune cu vecinii. Eu vreau sa ies din aceasta indiviziune dar aici se complica intreaga situatie. Pentru ca asupra celei de-a 2-a ½ din suprafata de teren sunt proprietari mai multi membri de familie ai vecinei dintre care doar 1 persoana locuieste acolo efectiv respectiv vecina. Aceasta persoana afirma ca, in principiu, este de acord cu iesirea din indiviziunea cu mine dar ca nu poate obtine acordul tuturor celorlalte rude intrucat una dintre ele este o persoana varstnica diagnosticata cu Altzhaimer, al carei tutore este fiul plecat in strainatate, iar asupra proprietatii comune a vecinei mele exista inscris si un uzufruct viager al unei persoane decedate din familia dansei. Doar sora dumneaei si-a dat acordul alaturi de ea. Celelalte 2 persoane (sau urmarsii lor) sunt aparent inaccesibile. In aceasta situatie va rog sa-mi spuneti cum as putea sa procedez pentru a iesi din indiviziune, cat ar dura procedurile legale si la ce costuri aproximativ ma pot astepta.
Multumesc
Conform raspunsului primit de executorul judecatoresc de la administratia locala la care are adresa de domiciliu, debitorul nostru figureaza in evidentele fiscale cu teren si constuctie, adica plateste taxe locale, impreuna cu tatal si fratele sau minor prin reprezentant. Iar in urma raspunsului de la OCPI executorul judecatoresc a constatat ca nu exista CF deschisa pentru acestea. Ce demers am putea face noi si daca acesta ne-ar putea ajuta in vreun fel la recuperarea debitului? Pe de alta parte care ar fi procedura de verificare a situatiei debitorului pe piata muncii (poate s-a angajat si a omis sa comunice angajatorului titlul de executare pentru poprire) sau poate are un parteneriat financiar cu vreo entitate fizica sau juridica . De asemenea care ar fi posibilitatea verificarii obtinerii altor venituri in tara sau in strainatate de catre o persoana fizica. Si nu in ultimul rand cum am putea verifica daca nu si-a schimbat numele? sau la ce banci are deschise conturi, inclusiv depozite sau credite? Nu stiu, este tot ce-mi trece prin minte ca variante de lucru, dar avand in vedere ca nu am experienta practica in aceasta materie pun toate aceste intrebari ca poate imi puteti sugera vreo cale de actiune. Multumesc
O persona juridica a castigat, prin hotarare judecatoreasca si executare silita, dreptul de recuperare a unui debit de la o persoana fizica romana, majora, necasatorita. Totusi recuperarea nu se poate realiza in fapt intrucat debitorul nu are inregistrat niciun contract individual de munca, pentru a-i putea fi poprite sume din salariu si nu are bunuri imobiliare personale pentru a fi executate. In perioada de la declansarea executarii silite si pana in prezent s-au incasat cateva sume, reprezentand aprox. 5% din datorie, prin executorul judecatoresc, numai din initiativa debitorului, la intervale inegale de timp, Ce demersuri legale mai are la dispozitie creditorul pentru recuperarea creantei sale? Multumesc pentru orice sugestie
Firma de brokeraj in asigurari este implicata intr-un dublu litigiu respectiv :
1.-Creditor - firma de asigurari - Debitor - firma de brokeraj in asigurari. Litigiul provine din regresul asiguratorului asupra brokerului pentru o dauna pe o polita RCA nenotificata in termenul contractual. Dosar judecat si incheiat impotriva firmei de brokeraj- sentinta definitiva si irevocabila;
2.- Creditor - firma de brokeraj in asigurari - Debitor - persoana fizica avand calitatea contractuala de asistent de brokeraj in asigurari. - La acesta se refera de fapt intrebarea finala.
Fapte:
Asistentul de brokeraj a incheiat o polita RCA in ianuarie 2008. Polita nu a fost notificata de asistentul in brokeraj catre brokerul de asigurari in termenul contractual de 24 ore fiind predata la 5 zile de la emitere. Acest fapt a determinat inevitabil si lipsa notificarii asiguratorului de catre firma de brokeraj. In intervalul de la emiterea si pana la predarea politei s-a inregistrat o dauna al carui cuantum s-a constituit in debitul solicitat de asigurator de la brokerul de asigurari.
Deoarece debitul a rezultat din activitatea asistentului de brokeraj noi i-am cerut (verbal) sa semneze un angajament de plata si sa inceapa sa plateasca rate pana la lichidarea debitului. Acesta a refuzat plata mizand pe faptul ca nu el va fi dat in judecata. Intre timp firma de brokeraj a fost data in judecata de asigurator. Sentinta a fost pronuntata recent fiind definitiva si irevocabila; s-a parcurs si etapa recursului fara castig de cauza deci a ramas debitul cert.
INTREBARE: care ar fi etapele pe care ar trebui sa le parcurga firma de brokeraj ca sa recupereze debitul de la asistentul de brokeraj (care de altfel l-a creat) dar pentru care in acest moment este tinuta debitoare firma in baza contractului sau cu asiguratorul. Ce demers ar trebui intreprins pentru a lega asiguratorul de debitorul real (asistentul de brokeraj). Se poate intrerupe cumva executarea silita, la care va apela asiguratorul in executarea firmei de brokeraj, chemandu-l in garantie pe asistentul de brokeraj prin formularea unei cereri de chemare in garantie adresata instantei care a judecat si dosarul dintre asigurator si broker?
Sau exista posibilitatea unei medieri intre firma de brokeraj si asistentul de brokeraj pentru a-l face sa-si asume, prin semnarea unui angajament de plata cu garantie sau ceva asemenea, plata debitului fara a mai apela la un proces? Sau daca se ajunge la proces intre firma de brokeraj si asistentul de brokeraj ar putea aceasta actiune sa intrerupa executarea silita a asiguratorului impotriva firmei de brokeraj pana la pronuntarea sentintei in dosarul dintre aceasta si asistentul de brokeraj debitor?