avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate amalia.p

Activitate amalia.p

Răspuns la discuția Agrement tehnic
Buna ziua,

Daca se gaseste vreun specialist pe aceasta tema chiar va rog sa ne ajutati cu un raspuns. Mai nou consultantii pe achizitii refuza sa ne aprobe dosare cu produse CE fara agrement tehnic.

Multumesc
Deci risc ca oferta mea sa fie declarata neconforma. In cazul in care e declarata neconforma, pierdem si garantia de participare?
Buna ziua

Am participat de curand la o licitatie pentru lucrari. AC ne-a solicitat acum prezentarea unor documente lipsa, respectiv cazierul judiciar al operatorului economic si o recomandare lizibila. Intrebarea este, daca nu prezentam aceste documente in termenul de 3 zile mentionat de AC, ce se poate intampla?
Răspuns la discuția Divort de la distanta
Am citit ca Legea 202/2010 simplifica lucrurile, "Mica Reformă in justiţie". Am inteles ca te poti prezenta la starea civila sau la un notar si sa ceri divortul si ca dupa 30 de zile daca nu sunt modificari, se aproba si ni se da certificatul de divort. Eu acum ma duc acasa si voi face toate demersurile pentru a obtine divortul, dar am inteles ca este OBLIGATORIU ca peste 30 de zile sa ma intorc si sa semnez ca nu m-am razgandit si ca sunt in continuare de acord cu divortul. Problema este ca nu ma pot duce cand vor ei, cum ar trebui sa procedez? Se poate imputernici un avocat pentru a se prezenta in locul meu? Trebuie sa ma prezint pentru procedura de divort la acelasi oficiu al starii civile unde ne-am casatorit? Fiindca nu stiu mai multe despre aceasta lege,nu stiu cum sa procedez, pentru ca am inteles ca daca nu prezint dupa acele 30 de zile, procedurile se anuleaza si raman in continuare casatorita. Cert este ca eu pot sa merg o singura data acasa, cat sa deschid procedura de divort, dupa 30 de zile nu ma pot reintoarce. Ce este mai bine sa fac?
Răspuns la discuția Divort de la distanta
Acum am ramas din nou in 'ceata', o domnisoara care cere 400 de euro ca onorariu, spune ca nu este calea de urmat, ca ma complic si ca pana la urma este nevoie de prezenta mea. Stie cineva care e adevarul pana la urma?
Răspuns la discuția Divort de la distanta
Adica e de ajuns sa scriu la mana o hartie prin care sa spun ca sunt de acord cu divortul? Ca asa mi se pare mai usor, pentru ca e destul de complicat sa faca sotul meu pe prostul, ca se foloseste de orice posibilitate pentru a imi face rau.
Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un an de zile traim separat, eu sunt in Italia si el a ramas in Romania. Acum el vrea sa deschidem cat mai repede procesul de divort ca sa isi ia de-o grija cu 'afacerea' asta. Eu ma aflu in imposibilitatea de a ajunge in tara pentru a ma prezenta la un eventual proces. Intrebarile sunt: se poate deschide actiune de divort fara sa se aiba in posesie certificatul de casatorie in original? daca el deschide actiune de divort in absenta mea, risc vreo amenda daca nu ma prezint (pentru ca el imi spunea ca s-a interesat si ca poate spune ca am abandonat domiciliul conjugal)? cum ma poate cita judecatoria la o infatisare de divort daca eu am domiciliul acasa la el, dar eu acolo nu mai stau de un an de zile? Si eu vreau sa scap de acest ghimpe cat mai repede, doar ca nu pot pleca din Italia din cauza locului de munca, iar sotul meu este decis sa deschida proces pana la sfarsitul anului, cu sau fara prezenta mea. Ajutor!!!:((
Ma bag si eu ca musca-n lapte :) Eu nu sunt insarcinata, dar cumnata mea este. Inca nu a informat oficial angajatorul (pentru ca nu stia ca trebuie facut acest lucru), dar o va face in curand. Angajatorul isi obliga in perioada asta pe toti angajatii sa aleaga intre somaj sau concediu fara plata pe timp de 1 luna cu suspendarea (sau incetarea nu sunt sigura) contractului de munca. In situatia asta, cum se aplica legea pentru cumnata mea? E obligata sa intre in somaj sau sa isi ia o luna concediu fara plata cu suspendarea/incetarea contractului? Va rog un raspuns urgent. Multumesc anticipat
Buna ziua,

Nu stiu daca s-a mai discutat,am cautat prin forum dar nu am gasit.
As vrea sa aflu daca bunicul tatalui meu avea pamanturi (din ce stiu eu, avea), dar nu stiu unde sa ma duc. Sau poate ma pot uita pe vreun site care ofera astfel de informatii. Bunicul tatalui meu era din Bicaz, si avea pamant chiar in satul Carnu, sat ce a fost stramutat cand s-a construit Barajul de la Bicaz, dar avea si paduri in zona. As vrea sa vad ce, cat si unde avea? Cine ma poate ajuta? Multumesc din suflet
Buna ziua,

Tot legat de lucrul in Germania.
Societatea pe care o am se ocupa de lucrari in constructii. Datorita d-lui Boc am suspendat activitatea recent, cam acum 2 luni. Acum, am gasit o lucrare mare in Germania, problema este ca neamtul nu vrea sa angajeze muncitori ca el plateste de 3 ori mai mult ca mine la stat si vrea solutii pentru lucrul legal. Cu formularul E101 nu ma pot baza, trebuie sa redeschid societatea (lucru care nu stiu cat dureaza), trebuie sa reangajez muncitorii, si plus de asta, E101 trebuie trimis la CNPAS cu 30 de zile inainte de delegare, ceea ce pentru mine e imposibil. Ce se poate face? Pot (si are sens) sa deschid filiala acolo? Sau nu stiu cum sa procedez, nu cunosc legislatia noastra si de altfel nici pe a lor, dar cert este ca sclavul d-lui Boc nu mai pot fi. Daca ma poate ajuta cineva va multumesc din suflet si fac si o cinste pentru ca situatia ma depaseste :((