avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avem sau nu pamant?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avem sau nu pamant?

Buna ziua,

Nu stiu daca s-a mai discutat,am cautat prin forum dar nu am gasit.
As vrea sa aflu daca bunicul tatalui meu avea pamanturi (din ce stiu eu, avea), dar nu stiu unde sa ma duc. Sau poate ma pot uita pe vreun site care ofera astfel de informatii. Bunicul tatalui meu era din Bicaz, si avea pamant chiar in satul Carnu, sat ce a fost stramutat cand s-a construit Barajul de la Bicaz, dar avea si paduri in zona. As vrea sa vad ce, cat si unde avea? Cine ma poate ajuta? Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: bms , utilizator 17:21, 19 Octombrie 2009
incercati la primaria din localitatea unde a fost stramutat acest sat. Poate ca au mai pastrat documentele ,registrele in care erau trecuti proprietarii pamanturilor. Sau pe undeva pe la arhivele din oras.
Puteti incerca la :
--directia impozite si taxe locale pentru a vedea istoricul de rol fiscal
--primarie--registrul agricol
--arhivele nationale ale statului
B-)
trebuie sa mergeti laprimarialocului unde a fost stramutat satul natal alstrabunicului si sa cereti o adeverinta privind proprietatile detinute de acesta ,care reies din registrul agricol.arhivele din cate stiu eu din experienta se pastreaza ..........
sau daca aveti vreun document mai vechi de posesie a terenurilor si /sau padurilor puteti verifica la cadastrul bicaz,unde se va vedea intreg istoricul acestor bunuri imobile.
oricumpt toate sa va pregatiti de taxe ,chiar si primaria va cere taxa pt acea adeverinta.
succes
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am cunostinta daca in carnu au fost carti funciare pe vremea aia.Daca da, la stramutati li s-au deschis coli noi pt noile amplasamente, daca terenul bunicului este liber puteti actiona pt al lua in posesie. Daca n-au fost carti funciare nu puteti dovedi amplasamentul sau daca terenul este ocupat nu mai puteti revendica. [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune Gabriel_MIMLXXXVII Gabriel_MIMLXXXVII Buna ziua, Am o problema un pic complexa de succesiune pentru terenurile bunicului. Prima problema este ca toate actele de proprietate au ramas la un unchi ... (vezi toată discuția)
Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)