avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela:*

Activitate gabriela:*

elis a scris:

Si unde sa mearga ??? ... de fapt , trebuie sa ma obisnuiesc cu raspunsurile date pentru numar sau rating ale dvs :-/

??????????????????????????

mi s-a cerut sa imi dau demisia pentru ca "firma mama" , nu este in faliment, ci doar agentia la care lucrez ...si sunt si studenta si am inteles ca studentii nu au drept la somaj si nici persoanele care demisioneaza.
elis a scris:

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
De asemenea, in perioada preavizului - acordat pentru concediere - , salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.

ANGAJATORUL ESTE CUMVA OBLIGAT SA MEARGA LA CAMERA DE MUNCA SA DEPUNA ACTE PENTRU A-MI GASII ALT LOC DE MUNCA SI PENTRU A MA INREGISTRA PENTRU SOMAJ? SAU TREBUIE SA MERG EU ? MULTUMESC PENTRU RASP ANTERIOARE :)
Buna ziua! Nu stiu daca aici este locul potrivit pentru a primii un raspuns la problema mea, dar sper sa ma puteti ajuta! Ma numesc Gabriela si sunt din Ploiesti.Eu lucrez la o casa de brokera(am s-o numesc X) si aceasta are sediul mama intr-un alt oras. Aici in Ploiesti are o agentie,care va fi desfiintata in 2 luni maxim.Cel ca m-a angajat mi-a spus acum 2 saptamani , sa-mi caut in alta parte de munca , pentru ca inchide agentiile. Eu nu mi-am gasit inca in alta parte...dar vroiam sa stiu care sunt drepturile mele...Cum procedez pt a beneficiea de somaj pana imi gasesc alt loc de munca?Care sunt drepturile mele in acest caz si care sunt obligatiile celui ce detine aceasta agentie ? Cum sa procedez pentru a nu ramane de fara munca si fara bani?
Răspuns la discuția problema credit banca
Nu stiu sigur daca creditul facut de ea era inainte sau in timpul casatoriei(am sa ma interesez) dar dupa divort ea a promis ca il plateste pentru ca ea s-a folosit de el si ea trebuia sa il plateasca, iar acum refuza sa il mai plateasca
Chiar nu ma poate ajuta nimeni? Nu imi da nimeni nici un raspuns, nici un sfat? E important si as fi vrut putin ajutor din partea dvs....
AM SI EU O PROBLEMA !
Sper ca ma poate ajuta cineva. Un prieten al meu, are o problema cu un credit. El in timpul casatoriei a facut un credit la brd pentru a-i achita descoperirea de card pe care o avea sotia acestuia. Acum o jumatate de an au divortat , iar aceasta, nu mai vrea sa ii plateasca ratele la creditul pe care el l-a facut pentru ea. Ce este de facut in acest caz? Cum sa procedeze el , pentru a nu platii el ratele la acel credit de care el nu a beneficiat....Era obligatia ei sa il plateasca...Va rog da-ti-mi un sfat. O poate chema in instanta? Cum sa dovedeasca el ca acel credit a fost facut pentru a-i acoperii ei datoriile?! Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Carte de munca, vesnica problema
Exista o alta modalitate de a intra in posesia cartii de munca? Care e pocedura de ridicare a CM?Pentru ca personal nu pot ajunge, sa o iau deoarece fostul loc de munca, este in alta localitate, iar de la actualul loc de munca , nu pot sa plec , deoarece nu am timp, iar patronul nu imi da liber decat duminica.