avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate B382LLM

Activitate B382LLM

Bună ziua! V-aș fi recunoscător dacă m-ați putea ajuta cu rezolvarea unei dileme!Un vecin de la curte a venit și ne-a propus sa facem un act notarial /executor judecătoresc între părți prin care el vrea sa construiască o clădire lipita de gardul meu.Actul consta în faptul ca eu sunt de acord ca el sa construiască lipit de gardul meu iar el în viitor sa fie de acord sa construiesc lipit de clădirea lui... Întrebarea este :dacă el va vinde vreodată proprietatea noul proprietar va fi obligat sa respecte înțelegerea făcuta între mine și el la momentul acesta???? Sau când voi vrea sa ma apuc de construit noul proprietar îmi ca interzice lipirea construcției de gardul sau???? Actul e valabil pe proprietate și se tranamite sau e doar o înțelegere strict între cine o face..... În speranța că m-am făcut înțeles aștept cu speranța răspunsul dumneavoastră! Mulțumesc. Stimă!!!
Răspuns la discuția Asociație de proprietari
Scuze pentru apăsarea butonului greșit! Mulțumesc frumos pentru sfaturi.... Cred ca are prea puțin importanta suma... Ca e 10 lei sa 1500 in monezi discuția pe forum a plecat de la ideea dacă este cineva în măsura sa îmi spună un cod de lege, un articol, etc prin care sa reiasă obligația sau nu a unui agent comercial(ca pana la urma asta cred ca este administratorul /casierul unei asociații de proprietari) iar din răspunsurile primite toți mi-au spus despre legea 196/2018(legea asociațiilor de proprietari).. Ceea ce se îndepărtează de ideea întrebării mele, cred. Deci are sau nu temei legal sa îmi refuze plata în monezi? Și dacă da în baza cărei legi iar dacă nu de-asemenea în baza cărei legi.... Aveți dreptate vis a vis de pierderea de timp însă îmi face impresia ca toți șarlatani de genul acesta tocmai pe asta se bazează ca romanul este descurajat de birocrație și ca nu face demersurile legale pentru a-și găsi dreptatea în justiție..... Din păcate pentru ei mai suntem și câțiva care nu ne dam înapoi de la nimic pentru a pune în aplicare legea și a se face dreptate... Cat despre schimbatul monezilor la supermarket.... De ce as face-o???? Doar ca să ii dau lui satisfacția încă unui locatar păcălit??? Nu, dacă va fi sa aibă vreo satisfacție o va avea în urma unei hotărâri judecătorești..... Insa eu îmi pun speranța în justiția din România ca este echidistanta și aplica legea corect. Va mulțumesc încă odată. Cu stimă! O zi faină să aveți!
Mulțumesc mult pentru sfaturi.... Si as crede ca aveți perfecta dreptate.... Dacă nu ar fi o nedreptate și un abuz în serviciu al administratorului..... Nu are nicio legătură cu "oftica" și credeți-mă ca de trei luni ma chinuiesc sa plătesc și nu reușesc rămânând restant la întreținere..... Chiar nu vi se pare un abuz și o nedreptate din partea administratorului? Despre ce vorbim? De ce sa tina cont instanta? Nu e de bun simt sa încasezi în orice moneda de circulație pe teritoriul României? Plus ca instanta nu ca judeca după legea asociațiilor de proprietari, asta e clar ci după faptul ca este un angajat care trebuie sa încaseze..... O zi faină! Stimă!

ynocentta a scris:

Repet,nu va hazardati sa actionati in instanta administratorul de imobil,deoarece daca judecatorul stapaneste dispozitiile care guverneaza infiintarea ,organizarea si functionarea a sociatiilor de proprietari va dispune hotarare defavorabila dv
Nu va hazardati sa nu achitati cotele lunare de intretinere
Incercati sa solutionati problema cu decenta intelegere si intelepciune nu actionati cu "oftica "pentru ca situatia va genera

Răspuns la discuția Refuz încasare plata monezi
Mulțumesc mult!!! Din ce spuneți dumneavoastra(deși la politie exista o plângere penala pentru abuz în serviciu care își urmează cursul firesc) ÎN ROMÂNIA NU POT PLĂTI ÎNTR-O MONEDA ÎN CIRCULAȚIE??? Am specificat faptul ca el asta vrea... Insa ma întreb dacă depun banii în cont atunci el de ce mai I așează salariul din punct de vedere legal? Nu mai încasează numerar, calculele cotelor de întreținere le efectuează un program de contabilitate, etc! Adică nu e de bun simt, sa încaseze măcar??? Sau în cazul acesta sa fac o solicitare sa nu îmi mai oprească cheltuieli administrative cu salariul lui.... Si voi plăti în cont..... În cazurile mediatizate de la televizor în care s-au plătit diverse facturi cu roaba de monezi acei funcționari de ce nu au obligat plătitorul sa depună banii în cont.... Ca doar nu erau obligați sa se oprească din munca 3,4,5 ore sa numere monezile..... Sa fiu sincer deși nu cunosc foarte bine legea sunt convins ca chiar SUNT OBLIGAȚI SA ÎNCASEZE SUMA INDIFERENT CUM OPTAM SA O PLĂTIM... Nicio instanta din lumea asta nu cred ca ma va obliga vreodată sa ii plates suma in numerar doar cu bancnote. Mulțumesc mult pentru sfaturi! O zi faină!

ynocentta a scris:

Conform dispozitii in vigoare administratorul de imobil detine obligatia sa perceapa orice suma achitata de catre locatari sau terti in contul cotelor lunare de intretinere
Daca intampinati greutati de plata la asociatia de proprietari,aveti varianta legala sa faceti plata direct in contul bancar al asociatiei de proprietari
Nu desfasurati demersuri sa actionati in instanta administratorul de imobil dv ca proprietar ,deoarece veti beneficia de hotarare judecatoreasca defavorabila

Răspuns la discuția Refuz încasare plata monezi!!!
ANPC-ul a aruncat pisica în curtea primăriei, primărie care susține conform legii 196/2018 nu îl poate sancționa decât instanta... Vis a vis de suma plătită în monezi nu cred ca are importanță dacă este mare sau mica.... Nu ați văzut pe la televizor cazuri mediatizate de plata a amenzilor sau taxelor cu roaba de monezi? Despre ce vorbim? Un funcționar s-a oprit și a numărat ore în șir monezile din roaba! Atât timp cât ești plătit sa încasezi nicio instanta din lumea asta nu cred ca ma v-a obliga sa ii plătesc în bancnote, transfer bancar,etc.Multumesc!Stimă!

Ionut.ion a scris:

Poate rascoliti un pic internetul, am gasit cateva articole pe tema asta...
Sunati la A.N.P.C. si vedeti ce spun si dumnealor. Si aceste monezi sunt totusi bani romanesti...dar nici dvs. sa nu exagerati, adica sa platiti o factura maricica* numai in monezi.

Mulțumesc! Am consultat un avocat și din ce am înțeles se încadrează perfect în abuz în serviciu.... Ceea ce chiar cred ca este... Ca acum mai nou abuzul în serviciu este mai greu de dovedit..Nu pot fi constrâns de nicio lege și instanta din lumea asta sa plătesc doar cu bancnotă, card, depunere cont, etc. Atâta timp cât ești plătit sa încasezi bani o faci în orice moneda, bancnotă care la momentul plății se afla în circulație în România. Sa fiu sincer speram sa fie o cale mai scurta(gen opc, executor judecătoresc, etc) de a îl obliga sa îmi încaseze banii, dar se pare ca tot în instanta din păcate voi obține acest drept constituțional. O zi faină! Cu stimă!!!

latka a scris:

Nu aveti temei legal sa mergeti in instanta. In legea 196/2018 nu sunt articole legate de cum se desfasoara activitatea la casierie.

Mulțumesc mult! Dacă mai procedează asa îl voi acționa în judecata! Stimă!

ynocentta a scris:

Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita concreta de raspundere
Membrii proprietari pot fi reprezentati in cadrul adunarii generale prin delegatie incheiata in favoarea unui membru de familie sau a altui membru proprietar
Administratorul de imobil conform disp L nr 196/2018 nu detine calitatea sa reprezinte membrii proprietari in cadrul adunarii generale a membrilor proprietari din asociatia de proprietari

Mulțumesc! La următoarea adunare în care va mai proceda asa îl voi acționa în judecata!!As mai avea o rugăminte la dumneavoastră și va rog mult sa ma ajutați! Mi se refuza plata întreținerii la asociație pe motiv ca administratorul (casierul) nu primește și monezi. Pur și simplu nu îmi încasează pentru ca o parte din bani este în monezi. Este legal? Și dacă nu, ce pot sa fac? Am fost la politie am făcut reclamatie/plângere penala pentru abuz în serviciu a fost chemat la secție a promis ca ii primește și degeaba tot nu vrea. Polițistul a declarat ca nu poate sa îl oblige. Eu ce fac ca nu știu cui sa ma adresez... Va rog frumos dacă exista vreun cod, vreo lege, spuneti-mi sa ii pun în fata! Îl acționez in instanta? Luni de zile cât durează procesul rămân restant la întreținere... Sa zic ca îl acționez in instanta, am vreo minima șansă ca instanta sa nu îl poată obliga sa primească banii? El ma trimite la banca sa ii depun în cont dar eu nu vreau pentru ca el tocmai pentru asta îmi trece ca plata o cota parte din salariul lui tocmai ca să îmi încaseze banii, printre altele. Va mulțumesc anticipat pentru ajutor și pentru răspuns. Cu stima!

Geanina DRIAN a scris:

Buna ziua!
cf. legii nr. 196/2018 raspunsul este nu.
administratotul nu poate reprezenta niciun proprietar.

Art. 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.
Art. 49
d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;
f) președintele, membrii comitetului executiv, administratorul, cenzorul/comisia de cenzori sau alt membru al familiilor acestora nu pot primi mandat pentru a reprezenta un alt proprietar în cadrul adunării generale;

Mulțumesc! Și atunci ce ma sfătuiți sa fac??? Doar prin instanta îl pot obliga sa încaseze într-o moneda în circulație pe teritoriul României???

latka a scris:

Legea nu precizează vreo obligație în acest sens. Nu vrea sa încaseze deoarece exista probabil comision bancar la depunere numerar în moneda metalica și va pune pe dvs. sa-l suportați.

Bună ziua! Am și eu o problema și va rog mult sa ma ajutați! Mi se refuza plata întreținerii la asociație pe motiv ca administratorul casierul) nu primește și monezi. Pur și simplu nu îmi încasează pentru ca o parte din bani este în monezi. Este legal? Și dacă nu ce pot sa fac? Am fost la politie am făcut reclamatie/plângere a fost chemat la secție a promis ca ii plătește și degeaba tot nu vrea. Polițistul a declarat ca nu poate sa îl oblige. Eu ce fac ca nu știu cui sa ma adresez... Va rog frumos dacă exista vreun cod vreo lege Spuneti-mi sa îl pun în fata! Îl acționez in instanta? Luni de zile cât durează procesul rămân restant la întreținere... Sa zic ca îl acționez in instanta, am vreo minima șansă ca instanta sa nu îl poată obliga sa primească banii? El ma trimite la banca sa ii depun în cont dar eu nu vreau pentru ca el tocmai pentru asta îmi trece ca plata o cota parte din salariul lui tocmai ca să îmi încaseze banii, printre altele. Va mulțumesc anticipat pentru ajutor și pentru răspuns. Cu stima!