avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate Michiiko

Activitate Michiiko

Răspuns la discuția Indemnizatie de maternitate
As mai avea o intrebare. Daca mama nu primeste indemnizatie de maternitate, tatal intra in CCC de la data nasterii copilului? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie de maternitate
Nu a fost angajata. Tatal copilului va solicita concediu de crestere al copilului.
Buna ziua. Daca o gravida nu este angajata poate beneficia de indemnizatia de maternitate?
Multumesc.
Buna ziua. Ce se intampla cu plata stimulentului de insertie daca ambii parinti au beneficiat de concediu pentru cresterea copilului (adica mama a fost 6 luni in ccc, apoi tatal 6 luni, apoi mama din nou)? Mama trebuie sa isi reia activitatea tot cu 60 de zile mai devreme? Se mai suspenda plata stimulentului o luna? Multumesc.
Buna ziua. Am din nou o speta.
Salariata a solicitat concediu crestere copil in luna februarie 2018. Tatal nu indeplinea atunci conditiile pentru a beneficia de concediu si ea a primit pana in februarie 2020.
In momentul de fata tatal lucreaza de mai mult de 12 luni.
Ea vrea sa isi reia activitatea si vrea stimulent.
Se reduce cu o luna plata stimulentului, in luna tatalui sau nu? Adica, in cazul tatalui, ne raportam la situatia lui actuala sau la cea de la momentul nasterii copilului?
Multumesc.
Buna ziua! As dori sa stiu daca pot beneficia de stimulent de insertie fara sa solicit concediu de crestere a copilului! In cazul unei sarcini gemelare cuantumul ramane tot 650 sau se dublează? Multumesc!
Buna ziua. Am urmatoarea speta: angajata aflata in concediu de crestere a copilului se intoarce la munca mai devreme cu 40 de zile inainte ca copilul sa faca 2 ani. Tatal nu vrea sa isi ia luna de concediu la care are dreptul.
Stimulentul de insertie se acorda fara întrerupere de la reluarea activitatii pana cand copilul face 3 ani sau se reduce cu o luna, din cauza acelui drept al tatalui? Multumesc.