avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de maternitate

Buna ziua. Daca o gravida nu este angajata poate beneficia de indemnizatia de maternitate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 15 Iulie 2020
Buna ziua,
Nu.
Dar poate beneficia de indemnizatie pentru Concediu Crestere Copil-CCC, dar si asta in anumite conditii...
Ce ocupatie a avut in ultimii doi ani anteriori nasterii?
Nu a fost angajata. Tatal copilului va solicita concediu de crestere al copilului.
Daca o gravida nu are stagiul minim de cotizare in sistemul de sanatate nu poate beneficia de indemnizatia de maternitate.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
As mai avea o intrebare. Daca mama nu primeste indemnizatie de maternitate, tatal intra in CCC de la data nasterii copilului? Mulțumesc.
Da, tatal intra in CCC de la data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil adriana_m1981 adriana_m1981 Buna ziua! Doresc sa va intreb daca abia m-am angajat si nu o sa am 12 luni de munca la nasterea copiilui. Poate sa intre tatal copilui in paternal, iar eu sa ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de maternitate la cateva zile de la redeschiderea contractului de munca? LauraRaluca LauraRaluca Buna ziua, In data de 04.03.2016 mi se incheie concediul de crestere a copilului de care am beneficiat 1 an si 11 luni. In data de 10 martie e data probabila ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dupa somaj habar habar Buna ziua, Am si eu o intrebare si nu prea gasesc raspunsul in totalitate. Sotia a terminat facultatea si dupa facultate a intrat in somaj , care a durat 6 ... (vezi toată discuția)