avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate bogdannp

Activitate bogdannp

Buna ziua, in 2006 am avut un accident rutier care s-a soldat cu vatamarea corporala a unei persoane. Tin sa mentionez ca aceasta se afla pe partea carosabila fusese oprit de un echipaj de politie pentru ca incalcase niste regului de circulatie, nu a ascultat indicatiile agentului de politie de a astepta in masina pe timpul verificarilor a coborat pe carosabil mi a aprut brusc in fata masinii nu l am putut evita masina mi a derapat si i am prins piciorul intre masina mea si ce a politiei. Partea vatamata a necesitat peste 90 de zile de ingrijiri medicale. Au fost efectuate 2 expertize tehnice de unde arezultat ca aveam in jur de 30 40 km pe ora. La 7 ani de la acest nefericit eveniment primesc o condamnare de la luni cu suspendare sant obligat sa i platesc daune morale si materiale si pe durata termenului de incercare 3 ani si 6 luni nu am voie sa conduc. In acesta decizie se arata ca culpa mea este de 50% iar a partii vatamate de 50%. Ca si cai de atac mai am recursul. Vreau sa intreb daca aceasta sentinta dupa parerea mea NEDREAPTA va ramane acceasi dupa recurs voi putea conduce mai repede de 3 ani si 6 luni pentru ca locul meu de munca depinde in proportie de 90 la suta de permisul de conducere.
Va multumesc!
Buna ziua,
Am semnat un contract de inchiriere pe o durata de 3 ani de zile, iar una din clauze prevede faptul ca, in cazul in care parasesc imobilul inaintea termenului sant obligat sa platesc intreaga valoare a contractului. Contractul este semnat intre 2 persoane fizice. Intrebarea mea este care este probabilitatea de castig in instanta in cazul in care eu nu mi mai pot permite sa platesc chiria dupa o anumita perioada de timp,ma poate obliga sa platesc intreaga suma?
Va mutumesc!
Răspuns la discuția Accident rutier cu victima
Vroiam sa stiu daca pe parcursul cercetarii penale imi voi mai putea prelungii dovada
va multumesc

Răspuns la discuția Accident rutier cu victima
Multumesc mult pentru raspuns dar am niste mici nelamuriri:
-nu inteleg ce dispozitii legale am incalcat; expertul din oficiu spune ca am incalcat prevederile art 123. lit f dar in procesul de constatare al politiei este mentionat ca asfaltul era doar umed si nu era acoperit cu mizga polei cum este mentioant in art 123 l e.
-deasemenea sint consemnate declaratiile politistilor care i au spus domnului respectiv ca nu trebuie sa coboare din masina.
-dinsul se alfa intr-un loc nepermis iar eu am facut tot posibilul sa l evit.
-Rca valabil; alcoolemie 0;
-vroiam sa mai stiu daca pana cand hoatarirea instantei va fi definitiva si irevocabila voi mai pute conduce!
Va multumesc pentru sfaturi!
Buna ziua.
In 2006 am fost implicat intr un accident rutier cu victima.
De profesie taximetrist acesta fusese oprit de un echipaj de politie pentru un control iar in momentul in care se deplasa spre masina de politie pe partea carosabiala la circa 7-8 metrii de trotuar . Cand l am vazut indreptandu se spre mine am franat si cu toate ca aveam o viteza redusa (30-40 km/h) nu l- am mai putut evita.
In prima declaratie(cea de la politie)am spus ca am derapat teremen pe care nu l am folosit tocmai corect pentru ca din expertiza tehnica facuta ulterior a rezultat ca urmele rotilor erau paralele deci nu a fost derapaj.
Expertul desemnat din oficiu m-a gasit vinovat de incalcarea Art. 123. litera f(Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor, in urmatoarele situatii:f) cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda;
Tot in prima declaratie care a fost la 3 ore dupa accident eu am spus ca, carosabilul era acoperit cu mazga.
Cu toate acestea in procesul verbal de constatare politia a consemnat faptu ca asfaltul era umed,deci nu ma incadrez la acest articol.
Victima are in jur de 30 zile de ingrijiri medicale
Dosarul meu este inca la politie
Pretentiile lui sint de 10000 euro bani pe care nu am.
As avea urmatoarele intrebari:
-ce se va intimpla cu dosarul meu mai departe?
-ce sanse de castig am?
-ce se va intimpla in continuare imi voi mai putea prelungi dovada, imi voi putea recupera permisul?
-ce sanctiuni mi se pot aplica

Va multumesc anticipat