avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare contract inchiriere

Buna ziua,
Am semnat un contract de inchiriere pe o durata de 3 ani de zile, iar una din clauze prevede faptul ca, in cazul in care parasesc imobilul inaintea termenului sant obligat sa platesc intreaga valoare a contractului. Contractul este semnat intre 2 persoane fizice. Intrebarea mea este care este probabilitatea de castig in instanta in cazul in care eu nu mi mai pot permite sa platesc chiria dupa o anumita perioada de timp,ma poate obliga sa platesc intreaga suma?
Va mutumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:57, 23 Martie 2012
In conformitate cu art. 1270 Cod civil, contractul valabil incheiat are putere de lege intre partile contractante. Contractul se modifica sau inceteaza numai prin acordul partilor ori din cauze autorizate de lege.
Daca ati prevazut in contract situatii de incetare a contractului inainte de termenul scadent, urmati cele prevazute, daca nu, exista sansa sa fiti obligat sa platiti despagubiri proprietarului pentru incertitudinea dvs., respectiv incetarea contractului inainte de data ajungerii la termen.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
In contract ati prevazut negocierea anuala a contravalorii chiriei,sau a fost negociata o suma fixa pentru intreaga perioada prevazuta in contractul de locatiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract locatiune ioana lh ioana lh Exista un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, incheiat pe o perioada determinata. Locatorul, impotriva vointei locatarul, a inceput sa faca lucrari ... (vezi toată discuția)
Precursorul unei usoare evacuari mihai440 mihai440 ermeaza sa inchei un contract de locatiune cu o persoana pe care nu o cunorc prea bine si vreau sa preintampin posibilele probleme cu evacuarea locatarului in ... (vezi toată discuția)
Art 1270 codul civil adle adle Buna seara, Am semnat la CIM un act aditional care nu respecta in totalitate art 195 codul muncii. Compania a spus ca ma da in judecata, acum sunt in ... (vezi toată discuția)