avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate irinuca21

Activitate irinuca21

Sa inteleg ca ar fi inutila o astfel de vanzare....
Buna ziua!

Pentru unul dintre parintii mei s-a atras raspunderea materiala ca fost administrator al unei societati. Parintii mei detin un partament..ce poate fi executat.
Sentinta abia a fost data, urmand sa se faca recurs in 10 zile.
Daca zilele astea vindem apartamentul unei terte persoane, exista riscul ca vanzarea sa fie intoarsa?
Buna ziua!

Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii.
Daca doamne fereste se intampla ceva cu casa, cum functioneaza asigurarea? Mi se dau bani sa refac casa? Sau asiguratorul despagubeste banca?

Daca am o astfel de asigurare, trebuie sa-mi mai fac si asigurarea obligatorie?
Răspuns la discuția Atragere raspundere personala
Sa presupunem ca se admite angajarea raspunderii personale, pentru cat timp pot fi urmarite bunurile si veniturile?
Buna ziua!

Puteti sa imi explicati si mie ce presupune atragerea raspunderii personale ( in calitate de administrator al unei societati in insolventa)?

Pentru cat timp imi vor fi urmarite bunurile si veniturile?
Can se prescriu aceste datorii?

Va multumesc?
Nu are legatura..dar in mod sigur in aceasta situatie modalitatea de calcul va fi alta...nu se va mai acorda 75% din cuantumul bursei. Probabil se va lua doar minimul de 600 ron.
Eu faceam referire la faptul ca in conformitatea cu HG 567/2005 doctorandul bursier se bucura de toate drepturile unui salariat, lucru care nu mai este valabil conform HG 681/2011(Pe toată durata activităţii, studentul-doctorand beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă şi specialitate şi de asistenţă medicală gratuită, fără plata contribuţiilor la asigurările sociale de stat, la asigurările pentru şomaj, la asigurările sociale de sănătate şi pentru accidente de muncă şi boli profesionale.)

Va multumesc de raspuns!

Veniturile care se iau in calcul la stabilirea indemnizatie pentru doctoranzi, conform Ordinului 1474/2011 aparut in luna mai face referire la art .23 din HG 567/2005 .

In luna august a aparut HG 681/2011 ce abroga HG 567/2005, care spune ca plata studentilor-doctoranzi se va face conform art. 164 al Legii 1/2011, astfel:
(2) Pe toată durata activităţii, studentul-doctorand beneficiază de recunoaşterea vechimii în
muncă şi specialitate şi de asistenţă medicală gratuită, fără plata contribuţiilor la asigurările
sociale de stat, la asigurările pentru şomaj, la asigurările sociale de sănătate şi pentru accidente
de muncă şi boli profesionale.



Intrebarea mea in aceasta situatie este: doctorandul beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului, conform noilor reglementari aparute?
Va multumesc pentru raspuns!

Va mai adresez o intrebare...Pot sa optez sa beneficiez de indemnizatia minima de 600 ron, pe baza veniturilor realizate la locul de munca cu 2 ore si in acelasi timp sa continui studiile de doctorat si sa beneficiez de bursa?
Vreau sa am inscriu la un doctorat la zi cu bursa. In paralel imi voi mentine cartea de munca la o societate cu 2 ore.
Daca raman insarcinata, pot lua indemnizatie de crestere copil in baza veniturilor realizate la societatea la care raman cu 2 ore , dar in acelasi timp sa continui doctoratul, deci sa beneficiez in continuare de bursa?