Sunt un antreprenor la inceput de drum si as vrea sa inchei un contract de mentenanta web si nu sunt sigur la ce insitutii va trebui sa inregistrez contractul.
Va scriu din partea tatalui meu care are in jur de 10 ani lucrati la o fabrica foarte populara pe timpul comunismului.
Acei ani ar fi trebuit sa fie incadrati la grupa II ai stagiului de cotizare.
Acea fabrica a falimentat intre timp iar tatal meu a ramas privat de un drept si fara sperante in ce tine de reincadrarea acelor ani in grupa II a stagiului de cotizare.
Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa recupereze acei ani, si daca il puteti ajuta cu aceasta problema, as fi foarte recunoscator !
Va multumesc
Buna ziua. In cazul in care o gravida obține venituri și din contract de munca, și din drepturi de autor, ce se întâmpla dacă in perioada concediului de maternitate (cele 126 zile) nu își suspenda contractul de drepturi de autor? Mai exact, in timp ce este in concediu medical de maternitate (126 zile) plătit de angajatorul unde are contractul de munca, ea incaseaza venituri din drepturi de autor. Exista o prevedere legală care sa interzică încasarea de venituri in perioada concediului de maternitate de 126 zile?
As avea o nelamurire legata de acordarea CCC, tinand cont ca sotia mea este gravida. Ea este angajata de 2 ani la job-ul curent si ar dori sa intre in concediu de maternitate cu 2 luni inainte de a naste (luna a 7-a de sarcina).
Nelamurirea mea este urmatoarea:
Acel concediu maternal, se va putea considera a fi un venit astfel incat sa fie inclus in baza de calcul al CCC?
Multumesc, sper ca am fost destul de concis.
Astept cu interes un raspuns
Buna ziua,
Sunt in curs de a cumpara un apartament prin creditul 'Noua casa'. Am gasit un apartament care si el a fost cumparat prin credit 'Prima Casa' acum 8 ani.
Proprietarul a cerut acord de la banca si de la Fondul de garantare pentru a-l putea vinde, insa, mie de la banca mi s-a spus ca poate dura luni intregi si risc sa se termine anul si sa pierd fondurile.
Intrebarea mea este:
Va fi nevoie sa cer si eu la randul meu aprobarea fondului de garantare, o data ce proprietarul l-a cerut deja (fiind vorba despre acelasi imobil)? Nu as putea sa atasez cumva aprobarea lui (de la fondul de garantarr) la dosarul meu de la banca?
Incerc sa gasesc o cale de a nu astepta prea mult.
Multumesc, o zi buna!
Multumesc pentru raspunsul dvs.
Am fost angajat pana in luna Septembtie din 2017 in Romania iar de atunci pana in prezent am fost angajat in afara tarii.
Copilul a fost nascut in Septembrie 2018
Buna,
Eu si sotia mea locuim momentan in afara tarii si avem si un bebe de 9 luni. Noi am dori sa ne intoarcem in tara definitiv in urmatoarele luni dar nu suntem sigur in privinta unui lucru. Am mai avea dreptul la accesarea indemnizatiei pentru crestere a copilului avand in vedere ca bebe a fost nascut in Marea Britanie? Multumim mult!