avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate Iordache M.

Activitate Iordache M.

Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc pentru răspuns. Desigur că îi vom aduce terenul la forma inițială.

Revin însă cu întrebarea: este aplicabil art.622 din Codul Civil în situația de față? Adică ținând cont că este vorba de repararea unei fundații?
Bună ziua,

La demisolul casei a apărut o infiltrație de apă. Cel mai probabil reparația va presupune săparea în curtea vecinului și montarea unei folii izolatoare la nivelul fundației. Dacă vecinul nu îmi permite accesul amiabil pentru efectuarea lucrărilor, ce alternativă am? Este aplicabil art. 622 din Codul Civil?
Menționez că vecinul nu are nicio construcție și nicio altă amenajare în acea zonă. Este doar pământ gol, deci nu i-aș strica nimic.
Vă mulțumesc!
Mulțumesc mult!
Mulțumesc mult pentru răspuns! Așa voi proceda! Dar lipsa dovezii de plată (a bonului fiscal) nu poate fi amendată? Deși mi se pare ilogic, atâta timp cât am dovada existenței rovinietei, nu știu ce prevede legea, care uneori nu ține cont de logică.
Bună ziua,
Am pierdut bonul fiscal cu care am achitat rovinieta pe un an, împreună cu rovinieta atașată. Știu că verificarea rovinietei se face în sistemul electronic și nu pot primi amendă pentru lipsa rovinietei. Dar este posibil să primesc amendă în cazul în care mă oprește poliția la un control de rutină pentru verificarea actelor, pentru că nu am rovinieta pe hârtie și bonul fiscal cu care am achitat-o?

Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsurile dvs!
Da, probabil că este o formalitate gândită la modul general.
Însă nu cred că este la fel cu cazul pierderii diplomei, Pentru că diploma a fost valabilă înainte de a o pierde, deci ar fi fost legal să o "las gaj" sau să o folosesc în orice alt fel. Pe când titlul acesta de proprietate nu a fost valabil niciodată cu un CNP greșit pe el, deci nu văd cum ar fi putut fi folosit în vreun fel.
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Dar cum s-ar fi putut încheia vreun act juridic dacă titlul de proprietate este greșit, deci nu este acceptat la notar ca fiind valabil pentru succesiune?? Ar fi putut încheia vreun astfel de act ceva vreunul dintre ceilalți moștenitori? Ar fi fost posibil în condițiile în care succesiunea nu a fost dezbătută, pentru că nu avea cum, cu titlul de proprietate greșit? Pentru că noi suntem mai mulți moștenitori, dar doar mie mi s-a cerut acea declarație, pentru că eu am cerut corectarea titlului de proprietate. Iar eu nu pot să declar pe proprie răspundere decât ce știu că nu am făcut eu. Nu pot răspunde pentru ce ar fi putut face altcineva.
Bună ziua,

Am un titlul de proprietate emis pe numele tatălui, care este decedat (înainte de emiterea titlului de proprietate), pe care a fost trecut gresit CNP-ul, motiv pentru care nu pot face succesiunea. Am cerut corectarea titlului de proprietate, iar pentru aceasta mi s-a cerut, printre altele, o declarație notarială pe proprie răspundere cum că terenul nu a intrat în circuitul civil. Nu înțeleg ce înseamnă acest lucru. Ce anume declar de fapt dacă dau această declarație? Vă mulțumesc foarte mult!
Bună ziua,
În urma încheierii unui contract de întreținere cu părinții mei cu clauză de uzufruct viager în favoarea părinților mei, m-am adresat companiei de gaz cu solicitarea de a transfera contractul de gaz de pe numele tatălui meu pe numele meu, noul proprietar. Pentru a face această preluare a contractului compania de gaz îmi solicită acordul scris al părinților împreună cu copiile cărților lor de identitate cum că părinții sunt de acord ca eu să preiau contractul de gaz, spunându-mi că părinții sunt COPROPRIETARI în baza uzufructului viager pe care îl dețin, deci trebuie să își dea acordul ca eu să preiau contractul de gaz. În plus, ignoră pur și simplu faptul că părinții mei și-au exprimat deja voința ca eu să preiau, printre altele, plata tuturor cheltuielilor aferente imobilului, prin însuși contractul de întreținere. Are dreptate furnizorul de gaz? Vă mulțumesc.