avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate mataselg

Activitate mataselg

Avem următoarea Sentinta ( citez ce ne intereseaza). În temeiul dispozițiilor art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul X la pedeapsa principală de 2(doi) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă prev. de art. 178 alin. 1 , 2 Cod penal din 1969 , cu aplic. art. 5 Cod penal. În temeiul dispoziţiilor art. 12 alin. 1 din legea 187/2012 ?i ale art. 71 Cod penal din 1969 aplică inculpatului X pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a-teza a-II-a şi b Cod penal din 1969 pe durata şi în condiţiile prev. de art. 71 alin. 2 Cod penal din 1969 . În temeiul dispozi?iilor art. 81 Cod penal din 1969 dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei aplicate inculpatului X pe un termen de încercare de 4 ani , stabilit conform dispozițiilor art. 82 Cod penal din 1969 . În baza art. 71 alin. 5 Cod penal din 1969 pe durata suspendării condiționate a executării pedepsei închisorii suspendă şi executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal din 1969 privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în caz de săvârşire a unei noi infracţiuni , precum și asupra dispoziţiilor art. 84 Cod penal din 1969 privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în caz de neexecutare , cu rea- credință a obligațiilor civile stabilite prin hotărâre până la expirarea termenului de încercare .Poate persoana care a primit aceasta pedeapsa la inchisoare cu suspndare să mai poata deține o funcție publica, pe perioada incercarii?
Un UAT a fost amnedat de Garda de Mediu ca urmare a depozitarii nelegale de moloz. Din inregistrarea video a unei sedinte de consilu local rezulta ca primarul este cel care indeamna cetățenii să depoziteze moloz in zona respectiva. Ce trebuie sa fac pentru ca amenda sa fie platita din salariul si indemnizatiile consilierilor? dacă este fapta penală?Multumesc
buna ziua.
am depus o cerere pentru eliberarea unui certificat fiscal necesar pentru o tranzactie imobiliara, cerere in numele mamei (semnata de mama) depusa de mine deoarece mama este greu deplasabilă. cererea am depus-o la ora 9.30 in data de 06.08.2019. in data de 08.08 m-a prezentat sa ridic acest certificat fiscal iar primarul mi-a raspuns să vin dupa 30 de zile ca atunci mi-l eliberează. eu aveam o programare la notar care am pierdut-o. la insistentele telefonice aces certificat a fost eliberat in data de 09.08.2019. avand in vedere ca mi-a produs un prejudiciu materil si moral. doresc sa-l actionez in judecată pentru neresectarea teremnului de eliberare document. daca pot face acest lucru si daca da unde mă adresez (carei instante, penal sau contencios administrativ). multumesc
Răspuns la discuția Accident traseu. Concediu medical
B ziua.
multumesc pt raspuns. Stiam ca primele 5 zile sunt platite cu 100%.atunci cand CM ESTE ELIBERAT DE URGENTE, dar prelungirea de 16 zile pe 02 ar 5rebuie sa fie de 100-80% din salariu.
Răspuns la discuția Accident traseu. Concediu medical
multumesc mult
referitor la modificare coduri diagnostic cred ca problema e la cas nu la spital. spitalul mi-a eliberat CM conform cod diagnostic 928 (fractura falanga), asa cum au in baza de date. mi-au dat si un extras din baza lor de date, dupa cearta pe care am avut-o cu angajatorul.
Răspuns la discuția Accident traseu. Concediu medical
multumesc pentru raspuns
1. eram pe traseu si in durata de deplasare.
2. avem angajat persoana la SSM. care prin comunicare verbala (a doua zi) mi-a transmis ca nu este accient de munca.
3. am transmis email imediat la societate relatand ca am avut accident cu bicicleta int timp ce ma intoarceam de la serviciu. la momentul transmiterii NU stiam ca am degetele rupte. Ulterior (a doua zi am aflat ca sunt rupte si am transmis scrisoarea medicala eliberata de UPU Floreasca).
4. declaratia cu cele relatate am transmis-o dupa 7 zile, in momentul cand am aflat ca prelungirea concediului medical (16 zile) nu este acoperita cu 100% din salariu.
multumesc

Buna ziua.
Am suferit un accident de traseu, in timp ce ma intoarceam de la serviciu. Am cazut de pe bicicleta si mi-am fracturat degetele mari la ambele picioare (menționez că eram pe o alee in parc. deci nu a fost nevoie de politie și acesta era traseul meu). M-am prezentat la UPU Floreasca si am primit 5 zile de concediumedical cu plata 100%, cod diagnostic de spital 928 (fractura falanga I) si 21 zile repaos pe scrisoarea medicala cu prelungire concediu medical de la medicul specialist. Am obținut de la medicul specialist prelungire dar cand am mers la societate mi-au comunicat ca acest cod est leziuni si nu am decat 75% plata pentru cele 16 zile ramase. intrebari
1. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a putea fi considerat accident de traseu si sa primesc plata de 100% la concediul medical? Mentionez ca eu am informat societatea printr-un email despre accident a doua zi dimineata. si am si inaitat o declaratie asa cum s-a intamplat evenimentul dupa 5 zile de la producere.societatea nu a actionat in nici un fel.
2 dacă codurile de diagnostic sunt diferite intre UPU și CNAS? 928 la spital este fractura falanga iar la societate mi-a psus ca este leziuni si altele?
3. daca prelungirea de concediu de 16 zile poate fi modificată (cod indemnizatie 01 și cod diagnostic 928 initial) in accident de traseu?
4. Ce pasi trebuie sa urmez pentru demonstra ca a fost un accident de traseu?
multumesc o zi buna
buna ziua
am fost reintegrat in urma unei concedieri numai ca angajatorul nu a pus in executare in totalitate hotararea judecatoreasca. momentan sunt in faza de executare silita pentru recuperarea intregii sume pe care trebuia sa o primesc ca despagubire. poate AJOFM sa-mi ceara suma de bani, reprezentand indemnizatie de somaj, pentru perioada cat am fost concediat, daca eu nu am primit intreaga suma de bani si momentan sunt in faza de executare silita?Multumesc