avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate 2Aniia

Activitate 2Aniia

Buna ziua
Am o intrebare vizavi de urmatoarea speta:
Asitent personal al persoanei cu handicap grav câștiga in instanta urmatoarele drepturi banesti:
1) 2500 lei pentru perioada 16.03.2020 - 15.05.2020
2) spor de 15% din salariul de bază pentru perioada 01.01.2019 - 20.06.2022
3) suma de 1500 lei reprezentând cheltuieli de judecată
Intrebarea este cum se face plata drepturilor banesti in conditiile in care CIM a incetat la data de 20.06.2022? Esalonat sau integral?
Dar angajatorul are obligatia sa - mi comunice ca mi s-a desfiintat postul?
Multumesc.
CIM încă nu mi-a încetat deoarece eu am dus înștiintare în data de 25.6.2021, HCl cu desființare compartiment s-a aprobat în 30.06.2021 și începând cu data de 30.06.2021 ma aflu în concediu medical. În data de 01.07.2021 a fost întregistrat la primarie raportul cu concediul de risc maternal. Care ar fi etapele legale în vigoare?
Buna ziua,
Vă rog un răspuns cu privire la următoarea speță:
În sedința Consiliului Local s-a aprobat organigrama primariei. În condițiile în care am fost angajată la compartimentul cultura pe postul de muzeograf, funcția de execuție personal contratual, angajată cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată la muzeul satului. În organigrama nouă s-a desființat compartientul cultura în data de 30.06.2021. Eu sunt însărcinată în 8 săptămâni și începând cu data de 30.06.2021 mă aflam în concediu medical. În data de 01.07.2021 în raportul de evaluare a riscurilor pentru sarcină în conformitate cu O.U.G. nr.96/2003 mi se recomandă concediu de risc maternal pe o perioadă de 120 zile.
Menționez că nu doresc efectuarea celor 120 de zile, actualmente ma aflu in concediu medical și vă rog să mă ajutați cu un punct de vedere cu privire la situația în care mă aflu:
1. Dacă la data de 30.06.2021 figuram în concediu medical și tot în data de 30.6.2021 s-a desființat compartimentul mai am dreptul la concediu medical plătit?
2. Este legal să-mi înceteze contractul individual de muncă?
3. Dacă acționez în instanță Hotărârea Consiliului Local am vreo șansă să rămân salariată?
Vă mulțumesc.
Candidat Primarie
Ce trebuie sa stie un functionar de la resurse umane în cazul în care un viceprimar candidează pentru funcția de primar?
Asistenul personal este indreptatit sa primeasca voucherele de vacanta, neacordate din 2018, idemnizatia de hrana, sporul de stres de 15% si stimulentul de risc de 2500 lei brut pe luna pentru perioada starii de urgenta, incepand cu luna martie 2020.?
Multumesc
Lucreaza din luna mai 2013
Va rog daca stie cineva sa ma ajute cu urmatoarea speta:
Asistentul personal al persoanei cu handicap grav solicita la o Primarie de comuna sa i se acorde retroactiv urmatoarele drepturi, citez: ,,sporul de stres de 15 %; indemnizatie de hrana; indemnizatia de vacanta (vouchere de vacanta in cuantum de 1450); plata tuturor zilelor de concediu de odihna in functie de vechimea pe care o am; cresterile salariale de care nu am beneficiat la timp."
Ca urmare va rog sa ma ajutati cu un temei legal si daca se poate cu un punct de vedere pentru a putea formula un raspuns.
Va multumesc.