avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate bibicarina

Activitate bibicarina

Dar nu este ok sa muncesc și bineînțeles tot la fel de mult că la primul job și să nu primesc

Nu doar la primul job am funcția de bază,și acolo primesc tichetele in salariu,iar cel de al doilea job deși lucrez la fel că la primul nu primesc richete

Cornel Vasile a scris:

Pentru a beneficia de tichete de masă este necesar ca angajatul să aibă funcția de bază la respectivul angajator.

Buna seara
Cine mă poate ajuta sa îmi spună dacă eu la primul job am tichete mase băgate in salariu,cei de la al doilea job spun că de la ei nu mai pot primi tichete de masa.ceea ce nu mi se pare in regula acest lucru..pt că la primul job sunt băgați în salariu vreau să știu dacă este legală cei de la alxoileajob sa nu îmi de-a tichete
Mulțumesc,oricum am poprire deja am achitat din datorii,deci când nu o sa mai fie mama eu voi fi curata cu datoriile.

Dapix a scris:

Mama nu răspunde pentru datoriile neplătite de dvs,
Când veți deveni moștenitoare a părinților, atunci creditorul o să vă execute silit pe bunurile moștenite, dupa moartea parinților.
De executare silită nu veți scăpa, fiți sigură. Vin moștenirile care vor fi executate silit..

Buna ziua.de câteva zile mi am schimbat numele pe cale administrativă,am renunțat la numele tatălui și am luat numele mamei,dar vreau să știu dacă îmi poate spune cineva .eu am popriri la bănci,o va afecta pe mama cu ceva că acum am același nume cu ea creditele fiind pe numele meu nu al ei,eu neavând bunuri mobile ori imobile.este al ei tot
Buna ziua.
Am o problema și sper că cineva sa mă ajute.in 2019 am luat un credit de la o bancă,am achitat cred că până în 2021,după am intrat în imposibilitatea de plata.nu am reușit să negociez cu ei,atunci am fost ANPC sa depun cerere de insolventa,acceptată,și timp de 2 ani am așteptat să vedem dacă creditorul va fii de acord cu suma propusă.bineinteles că nu a fost deci nu sa rezolvat cu insolventa ,problema că ei încă nu m au dat în judecată,ceea ce vreau sa știu,dacă este din 2019 creditul și am platit până în 2021 nu se prescrie după patru ani datoria?
Răspuns la discuția Uzul fruct
Multumesc

raluk0207 a scris:

Da, poate sa vândă.
Cumpărătorul va fi obligat, însă, să respecte dreptul de uzufruct viager al mătușii. Practic, va cumpăra imobilul cu matusa în casă.

Discuție Uzul fruct
Uzul fructBuna seara.matusa mea acum câțiva ani ia dat fiului ei 10.000 euro el fiind propiwtaru unui apartament că sa îi facă uz fruct,acum el vrea sa vândă apartamentul dar mama lui nu vrea ea având uzu fruct făcut la notar,apartamentul fiind al fiului el vrând să vândă,poate vinde dacă ea nu vrea
Ok,dar după ce se rezolva la ANPC cu insolventa,nu am cum după sa merg in instanta ,că eu din tot salariu voi trăi doar cu 1000.si nu ai cum trai cu 1000.trebuie sa existe o cale

Mihai Law Office a scris:

Nu puteti merge in instanta sa solicitati deschiderea procedurii daca este demarata o procedura pe rolul comisiei de insolventa. Puteti, in schimb, să contestati pe instanta, anumite decizii cu care nu sunteti de acord.

Am ținut în permanentă legătură cu administratorul insolventa desemnat de ANPC,mi a trimis acum câteva seri tabelul preliminar numai că între timp se achitaseră și alte datorii și nu trebuiau să se regăsească în tabelul preliminar așa că a trebuit sa trimit la administrator dovada platii datoriilor,bine doar o parte.
Problema este că vreau sa merg in instanta deoarece acele IFN nu au ținut nici cont de gradul de îndatorare care cred că avea peste 300la sută încât am intrat în faliment,mi sa luat jumătate din salariu încât nu ai cum trai cu jumătate de salariu și cu o mama bolnava care tot eu o intretin