Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locală
Art. 117^1. – (1) Secretarul unitatii administrativ-teritoriale va comunica, in termen de 30 de zile de la data decesului unei persoane, camerei notarilor publici in a carei circumscriptie teritoriala defunctul a avut ultimul domiciliu, o sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale, care va cuprinde:
a) numele, prenumele si codul numeric personal ale defunctului;
b) data decesului, in format zi, luna, an;
c) data nasterii, in format zi, luna, an;
d) ultimul domiciliu al defunctului;
e) bunurile mobile sau imobile ale defunctului inregistrate in evidentele fiscale sau, dupa caz, in registrul agricol;
f) date despre eventualii succesibili, in format nume, prenume si adresa la care se face citarea.
Conform art. 103 (1) din legea notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995 ,,Procedura succesorală notarială se deschide la cererea oricărei persoane interesate, precum și a secretarului consiliului local al localității în raza căreia se aflau bunurile defunctului la data deschiderii moștenirii”.
Dispoziţiile prezentei legi se aplică următoarelor categorii de persoane, care au obligaţia declarării averii şi a intereselor: ................................................
pct. 36. personalul instituţiilor publice, inclusiv personalul angajat cu contract individual de muncă, implicat în realizarea procesului de privatizare, precum şi personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, inclusiv personalul angajat cu contract individual de muncă, care administrează sau implementează programe ori proiecte finanţate din fonduri externe sau din fonduri bugetare.
O.U.G. nr. 57 din 2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare prevede la art. 12 (3): În anul 2016, pentru consilierii locali, respectiv consilierii judeţeni, indemnizaţiile de şedinţă prevăzute la art. 34 alin. (2) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, se stabilesc prin aplicare la indemnizaţiile corespunzătoare primarilor, primarului general, respectiv preşedinţilor consiliilor judeţene stabilite pentru luna decembrie 2013.
ORDIN nr. 769 din 1 octombrie 2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România
Art. 2
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, si intră în vigoare la data de 1 octombrie 2010.
ANEXÃ:
NORME METODOLOGICE pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România
Art. 9
(1) În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îsi mentine valabilitatea numai în conditiile în care utilizatorul solicită efectuarea modificării în baza de date, în scris, la CNADNR - S.A.
(2) Pentru efectuarea modificării utilizatorul se va prezenta la unul dintre punctele de lucru ale CNADNR - S.A. cu următoarele documente:
a) cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseste pe pagina web a CNADNR -S.A.;
b) cartea de identitate a autovehiculului în copie si originalul acesteia pentru verificarea conformitătii.
(3) Solicitarea se verifică pe loc si, dacă aceasta este justificată, după achitarea de către utilizator a tarifului de modificare a numărului de înmatriculare în baza de date, se efectuează această modificare.
(4) Tariful de modificare a numărului de înmatriculare în baza de date este de 20 lei, fără TVA, pentru fiecare număr modificat.
(5) Odată cu modificarea numărului de înmatriculare, în baza de date se va elibera, prin intermediul SIEGMCR, un document care atestă efectuarea modificării si valabilitatea rovinietei pentru noul număr de înmatriculare, în două exemplare identice, dintre care:
a) unul va fi stampilat de către CNADNR - S.A. si va fi înmânat solicitantului;
b) unul va fi semnat de către solicitant si va rămâne la CNADNR - S.A.
OG 2/2001 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor actualizata la 25 septembrie 2010
ART. 13
(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
.........................................................
ART. 14
(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii.
................................................................
OUG 23/2011 pentru modificarea si completarea art. 22 din OUG 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale. Ordonanta de urgenta 23/2011
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 168 din 9 martie 2011
Avand in vedere ca, potrivit art. 22 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, aprobata prin Legea nr. 227/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului act normativ pana la 31 decembrie 2011, a fost suspendata ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din institutiile si autoritatile publice indiferent de modul de finantare, cu exceptia unui procent de maximum 15% din posturile care se vacanteaza ulterior, la nivelul fiecarei institutii si autoritati publice,
tinandu-se seama de faptul ca blocarea ocuparii posturilor vacante a generat unele disfunctionalitati in desfasurarea activitatii unor institutii si autoritati ale administratiei publice locale care au aprobat un numar redus de posturi, fapt ce nu permite ocuparea posturilor aferente functiilor unice, cu respectarea conditiei prevazute la art. 22 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2009, aprobata prin Legea nr. 227/2009, cu modificarile si completarile ulterioare,
apreciind ca interventia legislativa este justificata de necesitatea unei reglementari prin care ordonatorii principali sa fie abilitati sa poata aproba ocuparea posturilor vacante aferente functiilor unice din institutiile si autoritatile publice ale administratiei publice locale, in functie de prioritatile identificate in desfasurarea activitatii acestor institutii, cu avizul Guvernului,
intrucat aceste elemente vizeaza interesul general public si constituie situatii de urgenta si extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata,
in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta
Articol unic
Articolul 22 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 249 din 14 aprilie 2009, aprobata prin Legea nr. 227/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Dupa alineatul (2^3) se introduc trei noi alineate, alineatele (2^4)—(2^6), cu urmatorul cuprins:
"(2^4) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pot aproba ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante unice din cadrul institutiilor si autoritatilor publice ale administratiei publice locale, exclusiv cele din unitatile de invatamant preuniversitar de stat si cele prevazute la alin. (2^1), cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget.
(2^5) Ocuparea posturilor prevazute la alin. (2^4) se face numai dupa obtinerea avizului favorabil al Guvernului, prin nota initiata de Ministerul Administratiei si Internelor, la propunerea prefectului, pe baza solicitarilor temeinic justificate ale ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale. Procedura de transmitere a solicitarilor de ocupare a posturilor se aproba prin ordin al ministrului administratiei si internelor.
(2^6) Prin post unic, in sensul alin. (2^4), se intelege:
a) acel post ale carui atributii, prin continutul si natura lor, sau responsabilitati stabilite nu se regasesc intr-o alta componenta organizatorica; ori
b) un post dintre posturile aflate in compartimentele in care exista numai posturi vacante."
2. Alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Ocuparea posturilor prevazute la alin. (2), (2^1), (2^2) si (2^4) se face in conditiile legii, pe raspunderea ordonatorilor principali de credite."