avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate icscsi

Activitate icscsi

Răspuns la discuția Concediere colectiva


Cornel Vasile a scris:

Practica se comunica o instiintare salariatului ca intra in preaviz ...niciun angajator din cati cunosc nu afiseaza astfel de liste.


Am inteles. Deci, ei sunt complet acoperiti, iar noi ramanem fara job.
Răspuns la discuția Concediere colectiva


Cornel Vasile a scris:

Procedura concedierii colectiva este una mai complexa...vedeti prevederile din Codul Muncii
[ link extern ]

Privitor la situatia postata, este corect cum a procedat angajatorul ... instiintarea de preaviz si faptul ca pe durata preavizului nu este obligatorie prezenta dvs la serviciu.


Nu ar fi trebuit sa existe o notificare inainte de a primi foaia in fata? Sa se afiseze o lista cu angajatii care urmeaza sa fie afectati de aceasta decizie? E practic un ‘de maine nu mai vii’.

Răspuns la discuția Concediere colectiva


Cornel Vasile a scris:

Pentru a sti daca este sau vorba despre o concediere colectiva precizati :
- numarul total de salariati
- numarul persoanelor concediate


Total: ~1000, concediati exact, nu stiu, dar peste 300 sigur. De asemnenea, si pe preaviz scrie ‘Concediere Colectiva’.
Buna seara,

Astazi in cadrul companiei unde sunt angajat, sau mai bine zis, unde am fost angajat, a avut loc o concediere colectiva, iar printre angajatii afectati ma numar si eu.
Nu au fost notificari, am fost anuntat azi doar sa merg sa semnez actul individual de concediere colectiva. In el este precizata data de azi, perioada de preaviz de 20 zile, incepand de azi, ca nu este necesar in aceasta ca in aceasta perioada sa ma prezint la locul de munca si ca se vir pastra toate clauzele contractuale, zile de concediu etc.
Nelamurirea mea este daca tot ce v-am descris este conform legii.
Multumesc.
Răspuns la discuția Prescriere amenda


Dapix a scris:

Prescrierea chiar dacă a intervenit, NU operează din oficiu, ci trebuie cerută la instanța de judecată.

Orice încercare de executare silită întrerupe prescripția.


Am inteles.
Executarea silita nu se anuleaza dupa un anumit numar de ani? Avand in vedere ca procedura ar fi inceput acum 4 ani, in 2015?
Răspuns la discuția Prescriere amenda
Din ce mi-a zis domnul de la Directia Fiscala, "sunt in executare silita din 2015", fapt despre care nu stiam nimic, pentru ca nu am primit nicio notificare.
Buna ziua,

Am fost sunat astazi de catre Directia Fiscala ca as avea o amenda pentru "calatorie frauduloasa cu mijloacele de transport", din 2012, neplatita si ca as fi in executare silita din 2015 (executare despre care nu stiu nimic, pentru ca nu am fost notificat).
Imi amintesc de amenda, am si semnat-o (nu stiu daca are vreo relevanta faptul ca imi expirase abonamentul de o zi si am uitat sa il reinoiesc, iar la 6 dimineata...chiar nu aveai de unde sa iti achizitionezi un bilet in vremea aceea, in Timisoara)
Intrebarea mea este: dupa cei 7 ani de cand am primit amenda, din care 2 de executare silita, nu ar fi trebuit ca amenda sa se prescrie?
Va multumesc
Răspuns la discuția Cumparare vehicul


Ionut.ion a scris:

Masina este inscrisa in tara sau circula cu numere provizorii?
Daca are numere provizorii... eu zic sa lasati acel vanzator roman sa o inscrie si apoi sa o cumparati iar daca refuza asta, sa cautati alta masina.


Masina nu e nici inscrisa, nici nunare numere provizorii.
Am gasit o masina pe care as dori sa o cumpar, adusa din Austria. Vanzarorul mi-a trimis Brief-urile si contractul de vanzare cumparare.
Nedumerirea mea este ca in contract, la vanzator apare cetateanul austriac si semnatura lui, iar la cumparator...loc liber. Nicaieri vanzatorul roman.
Este legal? Care este validitatea acestui contract?
Mama mea detine o locuinta achizitionata anterior casatoriei.
Din cate am citit, legal, sotul ei nu are dreptul asupra ei.
As vrea sa vand acea locuinta si cumpar alta cu banii din vanzarea acelei locuinte plus banii stransi de mine, pe numele meu.
Intrebarile mele sunt:
Ar avea dreptul la un procent din banii obtinuti din vanzarea locuintei sotul mamei mele?
Care ar fi procedura pentru a trece in contract o clauza precum ca mama mea nu poate fi data afara din locuinta pe care o voi cumpara, desi va fi pe numele meu?