Am fost sunat astazi de catre Directia Fiscala ca as avea o amenda pentru "calatorie frauduloasa cu mijloacele de transport", din 2012, neplatita si ca as fi in executare silita din 2015 (executare despre care nu stiu nimic, pentru ca nu am fost notificat).
Imi amintesc de amenda, am si semnat-o (nu stiu daca are vreo relevanta faptul ca imi expirase abonamentul de o zi si am uitat sa il reinoiesc, iar la 6 dimineata...chiar nu aveai de unde sa iti achizitionezi un bilet in vremea aceea, in Timisoara)
Intrebarea mea este: dupa cei 7 ani de cand am primit amenda, din care 2 de executare silita, nu ar fi trebuit ca amenda sa se prescrie?
Va multumesc
Din ce mi-a zis domnul de la Directia Fiscala, "sunt in executare silita din 2015", fapt despre care nu stiam nimic, pentru ca nu am primit nicio notificare.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu va cramponati de cei 7 ani de la constatarea si consemnarea contraventiei
Exista un termen de prescriere drept de executare debite in cazul dv de 5 ani care insa se intrerupe si se reia nou termen daca ,creditorul in interiorul celor 5 ani desfasoara acte si actiuni pentru recuperare debit
Daca in 2015 a fost incheiat act de executare,inseamna ca termenul de prescriptie nu a decazut