avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe sto mai vechi impozite locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe sto mai vechi impozite locale

Conform noilor proceduri administrative, am purces la inregistrarea in sistemul national electronic de plati.
La primirea fisei cu datele de conectare mi s-a adus la cunostinta ca nu pot plati taxele locale decat doar dupa achitarea c/v unei amenzi auto mai vechi - VI.2011.
Avand in vedere imprejurarile in care am fost sanctionat contraventional, prin actiunea incorecta si abuziva a agentilor de politie, ca drept rasplata la tupeul de a-i contrazice, justificandu-mi sustinerea celor declarate la momentul respectiv, cu prevederile codului rutier favorabile mie, dar si actiunea in instanta de contestare a PV si implicit a modului in care mi-a fost incadrata presupusa incalcare a legii - pierduta in final (aveam sa aflu ulterior ca agentii de politie aveau o relatie foarte stransa cu partea justitiara), m-am hotarat sa nu platesc amenda si, implicit, nici taxele locale, pana la data prescrierii amenzii, cu riscul achitarii unor penalitati pentru intarziere.
In consecinta, va adresez rugamintea de a-mi da un sfat asupra deciziei luate, eventual comunicarea prevederilor legale care instituie obligativitatea platii amenzilor (de orice natura) inaintea platii taxelor si impozitelor locale, dar si a consecintelor ce deriva din decizia mea.
Va multumesc anticipat.
O seara minunata tuturor!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:27, 3 Martie 2016
valeriandinu a scris:


mi s-a adus la cunostinta ca nu pot plati taxele locale decat doar dupa achitarea c/v unei amenzi auto mai vechi - VI.2011.


Este evident ca dv din anul 2011 figurati in evidenta autoritatii fiscale cu debite de natura contraventionala
Atat timp cat si in 2016 vi s-a comunicat existenta debitului,rezulta ca autoritatea fiscala staruie in recuperarea acestuia,respectiv intocmeste periodic documente care intrerup termenul de prescriptie
In situatia in care dv va asumati responsabilitatea sa nu achitati debitul acumulat la autoritatea fiscala=amenda rutiera+taxe si impozite,automat va asumati riscul sa fiti executat silit...
Fata de executarea silita,este mai greu sa incercati sa va sustrageti daca aveti in evidenta fiscala bunuri pe rol
Analizati responsabil daca se justifica pentru o amenda rutiera sa achitati penalitati la impozite sau sa ajungeti sa fii executat silit ....

Multumesc pentru recomandare.
Totusi, va rog sa-mi spuneti ce documente intrerup termenul de prescriptie, atata timp cat nu am primit nicio notificare?
Ce act normativ prevede acest aspect referitor la prescriptie?
Codul de procedura fiscală- legea 207/2015- art 215-219
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi 123455632 123455632 Dupa cat timp nu mai este valabila o amenda.....am primit acum vreo 5 ani amenzi cumulate la o valoare de 10000 de lei amenzi rutiere Si am citit undeva ca ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie silvia159 silvia159 Intrebare despre amenzile poliţiştilor. Locale, rutiere Sunt diferenţe între ele ? Amenzile de circulatie si cele rutiere în ce condiţii se prescriu. ... (vezi toată discuția)