avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate vemma

Activitate vemma

Buna ziua,

Am si eu o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu un model de cerere ce trebuie depusa la dosarul de adoptie alaturi de celelalte acte la tribunal!
Copilasul este al meu, sotul actual vrea sa infieze copilasul, deoarece fostul sot nu mai este deloc interesat de el si avem tot ceea ce trebuie pentru a se intampla acest lucru, inclusiv declaratia de acord a tatalui biologic , exceptand cererea care trebuie sa insoteasca dosarul la tribunal, copilasul este minor.
Va rog mult daca ma puteti ajuta, deoarece vrem sa depunem dosarul saptamana viitoare.
Cu stima.
Răspuns la discuția dosar nesolutionat
tocmai am primit raspunsul de la parchet, in care spune ca in urma declaratiei fratelui fostului sot ,cum ca acesta nu are servici ,nu se incepe urmarirea penala, dar din declaratia mea nu s-a luat nimic in considerare. Din declaratia mea mentionez urmatoarele:
- fostul sot inainte de a pleca in Germania cu contract ( asa imi spunea chiar el) mi-a spus ca el nu o sa plateasca pensia alimentara ca copilasul este si al meu
- in luna aprilie 2008 in urma unei conversatii la telefon fostul sot a spus ca in mana ramane cu 600 euro dupa ce-si plateste cheltuielile de intretinere
- fratele fostului sot a declarat organelor de politie ca intre mine si fostul sot exista o intelegere verbala cum ca poate plati pensia alimentara odata la 3 luni, ceea ce este fals
- fostul sot intra zilnic pe internet, folosind adresa de yahoo messenger ceea ce se poate verifica, deci bani sa intre pe internet are
- tot in declaratie am specificat ca fostul sot are bunuri materiale depozitate la fratele acestuia ca urmare a plecarii lui in Germania.
Dar din cate vad nimic din ce am declarat eu nu a fost valabil pentru doamna procuror, dar ceea ce a declarat fratele fostului sot este litera de lege. Eu nu stiu ce sa mai cred despre ce se intampla in Romania asta si mai ales cu legile noastre, adica omul ala cum traieste in strainatate daca nu lucreaza? unde sta, din ce bani mananca, din ce bani isi cumpara tigarile, din ce bani intra zilnic pe internet? Adica a fost destul sa minta fratele lui ca fostul sot nu lucreaza si totul e roz, s-a lamurit situatia.
Va rog ajutati-ma si pe mine cu niste sfaturi ca dupa cate vad totul este o mare bataie de joc, deoarece pot face recurs in termen de 20 de zile.
Răspuns la discuția dosar nesolutionat
Aurel Calauz a scris:

intrebarea este bine pusa procurorilor, si vazut ce se intampla cu acest om , sa nu fie bolnav, sau cine stie in ce situatie , pe mine ma mira atitudinea lui , care este neobisnuita ,sper sa fie bine pana la urma


domnul respectiv, adica cel care se considera tata nu are nimic, nu este bolnav, chiar lucreaza si intra frecvent pe internet, dar probabil este constient ca legea noastra asta asa de bine facuta nu are cum sa-l atinga in strainatate si, chiar daca va veni in Romania, va plati o amenda, pensia alimentara si totul este in regula. Intrebarea mea a fost ce as putea sa fac mai departe in ceea ce priveste parchetul care nu solutioneaza sub nici o forma dosarul cu toate ca le-am adus la cunostinta ca fostul sot are bunuri materiale lasate la fratii lui de unde ar putea fi recuperata pensia alimentara, care cu rea credinta refuza sa o plateasca. ( probabil este modul lui de a se razbuna ca m-am recasatorit)
buna ziua,

Eu am depus o plangere pentru neplata pensiei alimentare anul trecut in 2 septembrie la parchetul de pe langa judecatoria orasului ( in momentul de fata pensia nu a fost platita de mai mult de 9 luni, inainte de aceasta tot in urma plangerii la parchet a platit pensia dupa mai bine de 6 luni). De la politie am aflat ca nu au putut solutiona cazul si dosarul a fost trimis inapoi la parchet pentru a se solutiona din cate am inteles cu abandon de familie, deoarece fostul sot refuza sa plateasca pensia alimentara ( este plecat in strainatate, D-zeu stie pe unde, dar a fost anuntat de frati si de mine prin mail despre aceasta situatie, fratii cunosc domiciliul si un numar de contact dar neaga acest lucru ). Dosarul a fost trimis inapoi parchetului la inceputul lunii decembrie. De la parchet de cand am depus cererea si pana la data de astazi nu am primit nici un raspuns, nici o citatie. Eu am facut o cerere prin care-i rog sa ma informeze asupra stadiului dosarului atat prin mail cat si cu confirmare de primire, dar in zadar. Domnii procurori s-ar putea sa tot amane luarea unei decizii doarece il cunosc pe fostul sot si nu vor vrea sa-l acuze de abandon de familiei. In situatia de fata ce as putea sa mai fac eu?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Răspuns la discuția abandon de familie
va multumesc pentru raspunsuri, dar ceea ce mie m-i se pare greu de crezut este cat de permisive sunt legile noastre cu cei care le incalca si cat de lipsita de instrumente si implicare in rezolvarea incalcarilor este justitia noastra, exemplu cazul de fata, fostul sot incalca in mod repetat legea sfidand o hotarare judecatoreasca, deci prin urmare instanta, si nu este sanctionat cu nimic, adica el poate plati pensia cand vrea el si daca va vrea ,nu cand este obligat sa o faca si fiind plecat in strainatate justitia nu-i poate face nimic, iar cand va reveni in tara daca va plati, totul ar fi in regula, iar eu ca persoana lezata ( reprezentand interesele copilasului meu care nu-si poate cere singur drepturile ) suport consecintele sub diverse forme.
Atat timp cat hotararile data de instantele noastre nu sunt respectate si nici nu sunt legi care sa oblige la respectare, atunci nu stiu care mai este rolul instantelor de judecata din moment ce, cu hotararea in mana sau fara, se rezolva acelasi lucru...nimic, dimpotriva persoana care incalca legea are drepturi care nu-i pot fi luate, dar drepturile copilasului meu nu sunt luate in seama, ce sa mai spun de actualul sotul care-l creste, educa si iubeste ca pe copilasul lui, nici el nu are drepturi, dar domnul care se considera tata are toate drepturile cuvenite prin lege asupra copilasului, dar obligatii, zero.
Dupa cate imi dau eu seama din tot ce s-a spus aici, legile noastre sunt facute pentru a proteja infractorii si pentru a face greutati celor care incearca sa le respecte, adica eu trebuie sa ma dau cu capul de toti peretii pentru a gasi solutii pentru a recupera ceva ce in mod legal avem dreptul de a primi, atunci chiar nu mai inteleg ce rost are existenta instantelor-judecatorie, parchet, politie, care ridica din umeri si-mi spun ca nu stiu ce sa faca mai mult, si plaseaza dosarul de la unul la altul de mai bine de jumatate de an si ca ,daca vreau solutii sa platesc avocati care sa faca ce? sa le faca lor treaba, avocati care dupa cate vad din ce-mi spune-ti respecta aceleasi legi drepte si bine gandite.
Deci, situatia sta cam asa ( vazuta de un om de rand ), am o hotarare judecatoreasca prin care copilasul meu beneficiaza de anumite drepturi, dar o am degeaba, si ne miram ca in tara asta merge totul prost, si ca coruptia este in floare, iar in privinta convingerii unui judecator cred ca nici nu ar trebui sa mai fie vorba din moment ce acel judecator a dat o hotarare care este luata in deradere, ar trebui sa fie deja convins ce gen de om si tata este persoana care are drepturi care nu-i pot fi luate.
Oricum, va multumesc din nou pentru clarificarea situatiei, dvs. nu sunteti de vina cu nimic doar lucrati cu legile aflate in vigoare, doar ca, m-am lamurit ca nimic in tara asta nu se bazeaza pe dreptate si nu mai are rost sa caut eu dreptatea acolo unde nu exista.
Răspuns la discuția abandon de familie
Cecivlad a scris:

Din pacate pentru a trece copilul pe numele actualului sot este nevoie ca acesta sa-l infieze. Acest lucru nu se poate decat cu acordul tatalui natural. Acordul nu este necesar daca tatal natural este decazut din drepturile parintesti, dar acest lucru, cel putin la noi, este greu de dovedit.



daca procuroul solutioneaza cazul cu abandon de familie nu reiese din asta si faptul ca tatal este decazut din drepturi ?
adica asta ar fi consecinta logica a faptelor lui, a faptului ca si-a abandonat copilasul, adica nu este interesat deloc de bunastarea copilasului, daca este bine, daca este fericit, dar ar avea in continuare drepturi asupra lui?
Răspuns la discuția abandon de familie
nu stiu ce probe as putea sa aduc, din moment ce nu exista nici una, adica daca nu i-a legatura cu el, deci nu-l suna, sau nu-i trimite nimic, sau nu plateste pensia alimentara...eu eventual pot sa aduc ca proba numai solutia procurorului ca nu a platit pensia, dar in privinta faptului ca nu a luat legatura cu copilasul nu am ce probe sa am.
buna ziua,

as avea si eu nevoie de sfaturi in privinta neplata pensiei alimentare( pensia a fost stabilita prin decizie judecatoreasca), fostul sot nu a mai platit pensia alimentara de anul trecut din luna iulie ( inainte platind tot in urma plangerii la parchet), am depus plangere, s-au facut demersurile necesare, nu s-a rezolvat nimic( el fiind anuntat de frati de plangere, deoarece organele competente nu au putut lua legatura cu el, neavand nici o informatie in privinta locatiei lui, este plecat in strainatate), iar acum dosarul se afla din nou la parchet unde se va solutiona cu abandon de familie, ceea ce m-ar interesa ar fi daca pot sa cer in urma deciziei procurorului interzicerea vizitelor fostului sot si trecerea copilasului pe numele sotului ( sunt recasatorita, copilasul este minor, 4 ani), precizez ca fostul sot nu este deloc interesat de copilas, nu-l cauta, nu-l suna, si evident nici macar pensia alimentara nu o plateste, deci nu-si indeplineste obligatiile nici legal, nici moral, iar in conditiile de fata logic ar fi sa nu aiba nici drepturi din moment ce obligatii nu are.
multumesc
mentionez ca in sentinta definitiva nu s-a specificat nimic in legatura cu vizitele tatalui sau.
dupa cele spuse de dv, practic omul care incalca legea neplatind pensia alimentara si de asemenea omul care incalca drepturile copilului sau poate sta razand si linistit in strainatate vazandu-si de treaba stiind ca procedura romaneasca avantajeaza oamenii ca el.
asadar omul caruia i se incalca drepturile si care aduca la cunostinta incalcarea legii trebuie sa se descurce singur, statul asistand neputincios la aceste scene.
copilul in timpul asta in care tatal nu plateste pensia are nevoile lui care trebuiesc satisfacute.
daca tot nu plateste pensia, acest parinte ar putea sa decada din dreptul de a-si vedea copilul, macar atat ar putea face statul si tot ar fi bine.
in afara de plangerea la politie, se poate consemna undeva la tribunal ca acest om nu plateste pensia alimentara neinteresandu-l de copil catusi de putin?
va multumesc pentru promtitudine si sfaturi, dar nu este logic ca, daca nu plateste timp de 6 luni pensia alimentara drepturile care le are asupra copilului sa ramana aceleasi, aici nu se schimba nimic? cum am spus mai sus, sa-si piarda dreptul de a-l vizita si a-l lua la el pe o zi sau doua?
oricum, trebuie sa existe o metoda de sactionare a parintilor iresponsabili, ignoranti si lipsiti de interes asupra cresterii copilasului
multumesc