avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dosar nesolutionat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dosar nesolutionat

buna ziua,

Eu am depus o plangere pentru neplata pensiei alimentare anul trecut in 2 septembrie la parchetul de pe langa judecatoria orasului ( in momentul de fata pensia nu a fost platita de mai mult de 9 luni, inainte de aceasta tot in urma plangerii la parchet a platit pensia dupa mai bine de 6 luni). De la politie am aflat ca nu au putut solutiona cazul si dosarul a fost trimis inapoi la parchet pentru a se solutiona din cate am inteles cu abandon de familie, deoarece fostul sot refuza sa plateasca pensia alimentara ( este plecat in strainatate, D-zeu stie pe unde, dar a fost anuntat de frati si de mine prin mail despre aceasta situatie, fratii cunosc domiciliul si un numar de contact dar neaga acest lucru ). Dosarul a fost trimis inapoi parchetului la inceputul lunii decembrie. De la parchet de cand am depus cererea si pana la data de astazi nu am primit nici un raspuns, nici o citatie. Eu am facut o cerere prin care-i rog sa ma informeze asupra stadiului dosarului atat prin mail cat si cu confirmare de primire, dar in zadar. Domnii procurori s-ar putea sa tot amane luarea unei decizii doarece il cunosc pe fostul sot si nu vor vrea sa-l acuze de abandon de familiei. In situatia de fata ce as putea sa mai fac eu?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters37888 , utilizator 21:59, 16 Martie 2009
intrebarea este bine pusa procurorilor, si vazut ce se intampla cu acest om , sa nu fie bolnav, sau cine stie in ce situatie , pe mine ma mira atitudinea lui , care este neobisnuita ,sper sa fie bine pana la urma
Aurel Calauz a scris:

intrebarea este bine pusa procurorilor, si vazut ce se intampla cu acest om , sa nu fie bolnav, sau cine stie in ce situatie , pe mine ma mira atitudinea lui , care este neobisnuita ,sper sa fie bine pana la urma

domnul respectiv, adica cel care se considera tata nu are nimic, nu este bolnav, chiar lucreaza si intra frecvent pe internet, dar probabil este constient ca legea noastra asta asa de bine facuta nu are cum sa-l atinga in strainatate si, chiar daca va veni in Romania, va plati o amenda, pensia alimentara si totul este in regula. Intrebarea mea a fost ce as putea sa fac mai departe in ceea ce priveste parchetul care nu solutioneaza sub nici o forma dosarul cu toate ca le-am adus la cunostinta ca fostul sot are bunuri materiale lasate la fratii lui de unde ar putea fi recuperata pensia alimentara, care cu rea credinta refuza sa o plateasca. ( probabil este modul lui de a se razbuna ca m-am recasatorit)
tocmai am primit raspunsul de la parchet, in care spune ca in urma declaratiei fratelui fostului sot ,cum ca acesta nu are servici ,nu se incepe urmarirea penala, dar din declaratia mea nu s-a luat nimic in considerare. Din declaratia mea mentionez urmatoarele:
- fostul sot inainte de a pleca in Germania cu contract ( asa imi spunea chiar el) mi-a spus ca el nu o sa plateasca pensia alimentara ca copilasul este si al meu
- in luna aprilie 2008 in urma unei conversatii la telefon fostul sot a spus ca in mana ramane cu 600 euro dupa ce-si plateste cheltuielile de intretinere
- fratele fostului sot a declarat organelor de politie ca intre mine si fostul sot exista o intelegere verbala cum ca poate plati pensia alimentara odata la 3 luni, ceea ce este fals
- fostul sot intra zilnic pe internet, folosind adresa de yahoo messenger ceea ce se poate verifica, deci bani sa intre pe internet are
- tot in declaratie am specificat ca fostul sot are bunuri materiale depozitate la fratele acestuia ca urmare a plecarii lui in Germania.
Dar din cate vad nimic din ce am declarat eu nu a fost valabil pentru doamna procuror, dar ceea ce a declarat fratele fostului sot este litera de lege. Eu nu stiu ce sa mai cred despre ce se intampla in Romania asta si mai ales cu legile noastre, adica omul ala cum traieste in strainatate daca nu lucreaza? unde sta, din ce bani mananca, din ce bani isi cumpara tigarile, din ce bani intra zilnic pe internet? Adica a fost destul sa minta fratele lui ca fostul sot nu lucreaza si totul e roz, s-a lamurit situatia.
Va rog ajutati-ma si pe mine cu niste sfaturi ca dupa cate vad totul este o mare bataie de joc, deoarece pot face recurs in termen de 20 de zile.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
vemma, utilizator
aici este si vina statului strain ca tolereaza ilegalitatea mai ales a unor asfel de oameni care nu-si respecta nici obligatiile de intretinere a copilului facut ,
trebuie mers pana la instantele cele mai inalte , nu se poate ca sa nu plateasca , veti cere si despagubiri aferente , dar nu uitati ca in Romania sunt destui care isi abandoneaza copii sau ii lasa pe strazi sau chiar ii exploteaza , trebuie masuri severe , insa nu stiu daca este cel mai bun mijloc de educare , IN ORICE CAZ LEGILE EUROPENE SUNT CLARE SI VETI AVEA CASTIG DE CAUZA CHIAR DACA AJUNGETI LA FORURILE EUROPENE , cred ca dreptate se va face pana la urma , acesta este scopul justitiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala abandon familie d12d d12d Buna ziua, Va solicit, din nou, sprijinul, sunt derutata de informatiile primite din diverse surse si nu stiu care e cea corecta. Este vorba despre plangerea ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie vemma vemma buna ziua, as avea si eu nevoie de sfaturi in privinta neplata pensiei alimentare( pensia a fost stabilita prin decizie judecatoreasca), fostul sot nu a mai ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera pensia alimentara in cazul in care debitorul nu are nici un venit? kyrakyra_65 kyrakyra_65 Am divortat in 2001 iar fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 20 % din veniturile nete realizate. Timp de 1 an a platit iar apoi ... (vezi toată discuția)