avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon de familie

buna ziua,

as avea si eu nevoie de sfaturi in privinta neplata pensiei alimentare( pensia a fost stabilita prin decizie judecatoreasca), fostul sot nu a mai platit pensia alimentara de anul trecut din luna iulie ( inainte platind tot in urma plangerii la parchet), am depus plangere, s-au facut demersurile necesare, nu s-a rezolvat nimic( el fiind anuntat de frati de plangere, deoarece organele competente nu au putut lua legatura cu el, neavand nici o informatie in privinta locatiei lui, este plecat in strainatate), iar acum dosarul se afla din nou la parchet unde se va solutiona cu abandon de familie, ceea ce m-ar interesa ar fi daca pot sa cer in urma deciziei procurorului interzicerea vizitelor fostului sot si trecerea copilasului pe numele sotului ( sunt recasatorita, copilasul este minor, 4 ani), precizez ca fostul sot nu este deloc interesat de copilas, nu-l cauta, nu-l suna, si evident nici macar pensia alimentara nu o plateste, deci nu-si indeplineste obligatiile nici legal, nici moral, iar in conditiile de fata logic ar fi sa nu aiba nici drepturi din moment ce obligatii nu are.
multumesc
Cel mai recent răspuns: vemma , utilizator 20:55, 21 Ianuarie 2009
Procurorul instrumenteaza o infractiune, iar ceea ce solicitati dumneavoastra trebuie solutionat pe calea actiunii civile. Deci procurorul nu poate sa faca nimic in privinta doleantelor dumneavoastra. Aveti posibilitatea sa va adresati instantei civile cu cerere i acest scop. Dar trebuie sa aveti si probe in sustinerea dumneavoastra.
Din pacate pentru a trece copilul pe numele actualului sot este nevoie ca acesta sa-l infieze. Acest lucru nu se poate decat cu acordul tatalui natural. Acordul nu este necesar daca tatal natural este decazut din drepturile parintesti, dar acest lucru, cel putin la noi, este greu de dovedit.
nu stiu ce probe as putea sa aduc, din moment ce nu exista nici una, adica daca nu i-a legatura cu el, deci nu-l suna, sau nu-i trimite nimic, sau nu plateste pensia alimentara...eu eventual pot sa aduc ca proba numai solutia procurorului ca nu a platit pensia, dar in privinta faptului ca nu a luat legatura cu copilasul nu am ce probe sa am.
Cecivlad a scris:

Din pacate pentru a trece copilul pe numele actualului sot este nevoie ca acesta sa-l infieze. Acest lucru nu se poate decat cu acordul tatalui natural. Acordul nu este necesar daca tatal natural este decazut din drepturile parintesti, dar acest lucru, cel putin la noi, este greu de dovedit.

daca procuroul solutioneaza cazul cu abandon de familie nu reiese din asta si faptul ca tatal este decazut din drepturi ?
adica asta ar fi consecinta logica a faptelor lui, a faptului ca si-a abandonat copilasul, adica nu este interesat deloc de bunastarea copilasului, daca este bine, daca este fericit, dar ar avea in continuare drepturi asupra lui?
Pentru a cadea un parinte din drepturile sale sunt necesare o sumedenie de probe care sa ateste relele tratamente aplicate minorului, lucru care nu cred ca-l puteti demonstra. Prin abandon nu se intelege acest lucru din pacate. Un lucru pe care insa vi-l recomand este acela de a discuta cu fostul sot, daca tot nu se ocupa si nu-l intereseaza de copil sa dea semnatura pt a fi infiat de actualul sot.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti si pensia alimentara Dana1908 Dana1908 Buna seara.. am si eu o mica mare problema... concubinul meu mai are o fetita din casatorie legala ... in 2012 el a primit divortul si la momentul ala el ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil tamada tamada din prima casatorie am un copil pe care actualul meu sot doreste sa il adopte, problema este ca fostul sot nu doreste acest lucru desi nu stie nimic de copil, ... (vezi toată discuția)
Dosar nesolutionat vemma vemma buna ziua, Eu am depus o plangere pentru neplata pensiei alimentare anul trecut in 2 septembrie la parchetul de pe langa judecatoria orasului ( in momentul ... (vezi toată discuția)