as avea si eu nevoie de sfaturi in privinta neplata pensiei alimentare( pensia a fost stabilita prin decizie judecatoreasca), fostul sot nu a mai platit pensia alimentara de anul trecut din luna iulie ( inainte platind tot in urma plangerii la parchet), am depus plangere, s-au facut demersurile necesare, nu s-a rezolvat nimic( el fiind anuntat de frati de plangere, deoarece organele competente nu au putut lua legatura cu el, neavand nici o informatie in privinta locatiei lui, este plecat in strainatate), iar acum dosarul se afla din nou la parchet unde se va solutiona cu abandon de familie, ceea ce m-ar interesa ar fi daca pot sa cer in urma deciziei procurorului interzicerea vizitelor fostului sot si trecerea copilasului pe numele sotului ( sunt recasatorita, copilasul este minor, 4 ani), precizez ca fostul sot nu este deloc interesat de copilas, nu-l cauta, nu-l suna, si evident nici macar pensia alimentara nu o plateste, deci nu-si indeplineste obligatiile nici legal, nici moral, iar in conditiile de fata logic ar fi sa nu aiba nici drepturi din moment ce obligatii nu are.
multumesc
Procurorul nu poate,potrivit legii ,decat sa il trimita in judecata.Pentru recuperarea creantei,adresati-va unui executor judecatoresc care il va executa silit pe fostul sot.In ceea ce priveste decaderea din drepturile parintesti,trebuie sa aduceti probe deosebit de solide in fata instantei de judecata.Greu de crezut ca ceea ce ne-ati aratat dvs.poate convinge un judecator.
va multumesc pentru raspunsuri, dar ceea ce mie m-i se pare greu de crezut este cat de permisive sunt legile noastre cu cei care le incalca si cat de lipsita de instrumente si implicare in rezolvarea incalcarilor este justitia noastra, exemplu cazul de fata, fostul sot incalca in mod repetat legea sfidand o hotarare judecatoreasca, deci prin urmare instanta, si nu este sanctionat cu nimic, adica el poate plati pensia cand vrea el si daca va vrea ,nu cand este obligat sa o faca si fiind plecat in strainatate justitia nu-i poate face nimic, iar cand va reveni in tara daca va plati, totul ar fi in regula, iar eu ca persoana lezata ( reprezentand interesele copilasului meu care nu-si poate cere singur drepturile ) suport consecintele sub diverse forme.
Atat timp cat hotararile data de instantele noastre nu sunt respectate si nici nu sunt legi care sa oblige la respectare, atunci nu stiu care mai este rolul instantelor de judecata din moment ce, cu hotararea in mana sau fara, se rezolva acelasi lucru...nimic, dimpotriva persoana care incalca legea are drepturi care nu-i pot fi luate, dar drepturile copilasului meu nu sunt luate in seama, ce sa mai spun de actualul sotul care-l creste, educa si iubeste ca pe copilasul lui, nici el nu are drepturi, dar domnul care se considera tata are toate drepturile cuvenite prin lege asupra copilasului, dar obligatii, zero.
Dupa cate imi dau eu seama din tot ce s-a spus aici, legile noastre sunt facute pentru a proteja infractorii si pentru a face greutati celor care incearca sa le respecte, adica eu trebuie sa ma dau cu capul de toti peretii pentru a gasi solutii pentru a recupera ceva ce in mod legal avem dreptul de a primi, atunci chiar nu mai inteleg ce rost are existenta instantelor-judecatorie, parchet, politie, care ridica din umeri si-mi spun ca nu stiu ce sa faca mai mult, si plaseaza dosarul de la unul la altul de mai bine de jumatate de an si ca ,daca vreau solutii sa platesc avocati care sa faca ce? sa le faca lor treaba, avocati care dupa cate vad din ce-mi spune-ti respecta aceleasi legi drepte si bine gandite.
Deci, situatia sta cam asa ( vazuta de un om de rand ), am o hotarare judecatoreasca prin care copilasul meu beneficiaza de anumite drepturi, dar o am degeaba, si ne miram ca in tara asta merge totul prost, si ca coruptia este in floare, iar in privinta convingerii unui judecator cred ca nici nu ar trebui sa mai fie vorba din moment ce acel judecator a dat o hotarare care este luata in deradere, ar trebui sa fie deja convins ce gen de om si tata este persoana care are drepturi care nu-i pot fi luate.
Oricum, va multumesc din nou pentru clarificarea situatiei, dvs. nu sunteti de vina cu nimic doar lucrati cu legile aflate in vigoare, doar ca, m-am lamurit ca nimic in tara asta nu se bazeaza pe dreptate si nu mai are rost sa caut eu dreptatea acolo unde nu exista.
Adoptie copil
tamada
din prima casatorie am un copil pe care actualul meu sot doreste sa il adopte, problema este ca fostul sot nu doreste acest lucru desi nu stie nimic de copil, ... (vezi toată discuția)
Dosar nesolutionat
vemma
buna ziua,
Eu am depus o plangere pentru neplata pensiei alimentare anul trecut in 2 septembrie la parchetul de pe langa judecatoria orasului ( in momentul ... (vezi toată discuția)