avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ADOPTIE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ADOPTIE COPIL

din prima casatorie am un copil pe care actualul meu sot doreste sa il adopte, problema este ca fostul sot nu doreste acest lucru desi nu stie nimic de copil, nu il viteaza, nu plateste pensia alimentara, nu este deloc implicat in viata coplilului.
cum poate fi "determinat" sa renunte la statutul de parinte, ce fapte pot decade un parinte din drepturi?
am nevoie de un sfat pentru rezolvarea acestei probleme.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:17, 15 Februarie 2013
un parinte poate fi decazut din drepturi in cazul unor rele tratamente aplicate minorului, abuz , etc. puteti sa-i faceti plangere penala fostului sot pt abandon de familie sau puteti cere in instanta obligarea sa la plata pensiei alimentare. actualul sot nu va poate adopta copilul in lipsa acordului tatalui natural al minorului.
Chiar si decazut din drepturile parintesti sa fie si tot ati avea nevoie de acordul tatalui. In anumite situatii, instanta incuviinteaza adoptia si fara acrdul parintelui daca veti dovedi ca adoptie e in interesul copilului iar tatal biologic din rea credinta nu si-l da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi ContSters79003 ContSters79003 ce efecte are decaderea din drepturi a unui parinte asupra relatiei (dpdv legal), copil parinte ? va mai avea copilul obligatia legala de a-si intretine ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor carmina123 carmina123 in cazul in care tatal minorului este plecat in Spania fara a i se cunoaste domiciliul...cum poate fi identificat, prin intermediul caror institutii de stat, ... (vezi toată discuția)
Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată ... Alexandra13p Alexandra13p Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată și recăsătorita. Tatăl copilului dorește ca el sa fie decăzut din drepturile ... (vezi toată discuția)