Buna ziua,
Va solicit, din nou, sprijinul, sunt derutata de informatiile primite din diverse surse si nu stiu care e cea corecta. Este vorba despre plangerea penala pentru abandon de familie, respectiv pentru neplata pensiei alimentare. Am cerut recalcularea, am primit Hotararea, insa nu stiu unde trebuie sa depun plangerea. Mi s-a spus asa: 1.La politie. Dar daca am ghinionul sa dau de un politist empatic cu fostul sot, plangerea mea nu va avea urmari. 2.La Tribunal, daca nu a platit niciodata pensie alimentara sau 3.La Procuratura, daca a platit vreodata. Va rog, lamuriti-ma si spuneti-mi apoi si pasii ce trebuie urmati.
A doua problema, legata de acelasi subiect, este urmatoarea: fosta soacra are aproape 90 de primaveri. Cand se va intampla...inevitabilul, in secunda 2 fostul sot si fratele lui vor face succesiunea, iar partea 'fostului' se va topi mai repede decat calota glaciara sub soarele Saharei, n-am nici o indoiala. Au vreun drept, copiii mei - si ai lui - la mostenirea dobandita de acesta? Multumesc.
Buna ziua! Plangerea pentru abandon de falimie se depune la sectia de politie, daca fostul sot nu a platit cu rea credinta pensia de intretinere a minorilor timp de 3 luni consecutiv.
In ceea ce priveste mostenirea ce urmeaza sa o primeasca fostul sot, copii nu pot beneficia de aceasta, atat timp cat parintele lor este in viata.
nu este vorba de neplata "consecutiva" timp de 3 luni, ci doar neplata cu rea-credinta timp de 3 luni, nefiind necesar ca lunile sa fie consecutive, cel putin eu asa citesc textul de lege.
Nimeni nu e obligat sa lase mostenire, asa ca fostul sot, poate face ce doreste cu averea mostenita.
Ce stiti despre fostul sot, munceste undeva, are venituri, are bunuri ? Ati depus deja plangere ? De cat timp nu a mai platit ?
Stimată doamnă avocat, în textul de lege nu apare cuvântul "consecutiv"
dacă e să o luăm aşa, un părinte "binevoitor" poate plăti pensia alimentară de 4 ori pe an în loc de 12 ori, fiindcă, nu-i aşa 2 ba, una da , şi este în legalitate!?
Nu acesta este spiritul , nici litera legii.
Pensie alimentara
mancipri
in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)