avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate costica_zanc@yahoo.com

Activitate costica_zanc@yahoo.com

Discuție PFI-Meditatii?
Buna ziua. Ca profesor pentru meditatii este posibila deschiderea unei PFI?
Se poate plati la bugetul de stat diferenta la impozitul si contributiile sociale conform declaratiei rectificative pentru anul 2019 ( daca declaratia initiala pentru 2019 s-a gresit, plata initiala pentru impozit fiind mai mica)?
In caz afirmativ, este nevoie de cerere de anulare a accesoriilor? Multumesc.
Modelul actualizat al declaratiei unice din august 2020, nu mai are rubricile cu bonificatii, in declaratia initiala s-a beneficiat de bonificatii, plata impozitului pe venit, CAS si CASS s-a facut cu bonificatii. Acum la completarea declaratiei rectificaive pe anul 2019 , se pierd bonificatiile? Sumele de plata datorate din rectificare se fac pierzand bonificatiile?
Mulumesc mult.
Buna ziua,
Se mai poate depune declaratie rectificativa in cazul unui PFA, pentru anul 2019, in luna noiembrie 2020, pentru ca s-a gresit punctul I.4: Stabilirea impozitului anual datorat pe venitul net anual impozabil realizat din activitati independente si drepturi de proprietate intelectuala, impuse in sistem real ? Mai exact s-a trecut gresit la puctul 2: CAS datorata- s-a luat si CASS in calcul, rezultand punctul 5: Total impozit anual datorat mai mic.
Va multumesc.
Pentru un PFA in sistem real la completarea declaratiei unice prima data pentru 2019 la cap.1, pe pagina 1 ,trebuie bifate ultimile 2 casute ambele sau numai una dintre ele?
Răspuns la discuția Recuperare suma platita in plus
Multumesc frumos.
Pe anul 2018 s-a platit in plus o anumita suma la impozitul pe venitul realizat de PFA, cum se procedeza pentru a recupera suma respectiva?
Se poate modifica contractul de comodat dat pentru infiintarea unui PFA, in care s-a specificat intreaga suprafata data spre folosinta
( apartament cu 2 camere) , la 1 camera ? Apartamentul este si rezidential , iar daca se ia in calcul toata suprafata apartamentului pentru impozitare (raport de evaluare) apartamentul ar trebui sa fie nerezidential.
Daca se poate modifica prin act aditional, acest act trebuie inregistrat la Registrul comertului?
Ok, multumesc, dar cei 50 lei sunt cheltuiala deductibila sau nu? (daca i-am platit cu banii imprumutati de la mine ca persoana fizica)