avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Creditarile (imprumuturile) catre PFA-uri in sistem ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Creditarile (imprumuturile) catre PFA-uri in sistem real se iau in calcul la venitul brut?

In situatia in care PFA-ul (in sistem real) s-a imprumutat de la el (ca persoana fizica) cu 50 lei (de exemplu) pentru a plati taxa de salubrizare (la primarie-hotarare de consiliu local), aceasta cheltuiala este sau nu este deductibila? Cei 50 de lei imprumutati se iau in calcul la venitul brut?Dar penalizarea aplicata in cazul in care intarzie cu plata, aceasta penalizare platita este sau nu este deductibila?
Cel mai recent răspuns: costica_zanc@yahoo.com , utilizator 13:17, 15 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aportul in numerar nu e consideat venit impozabil. Penalizarea aplicata in cazul in care intarzie cu plata catre furnizorii de utilitati sau catre stat platita nu este cheltuiala deductibila.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Ok, multumesc, dar cei 50 lei sunt cheltuiala deductibila sau nu? (daca i-am platit cu banii imprumutati de la mine ca persoana fizica)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aceea e. Cheltuiala e sau nu considerata deductibila dupa tipul ei, nu dupa sursa banilor.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport in numerar rjip earlysunset earlysunset Buna ziua! Am o nelamurire legata de inscrierea aportului in numerar in RJIP (de la 1.03.2015). Daca eu, ca persoana fizica(din buzunarul meu) am achitat ... (vezi toată discuția)
Aport numerar la i.i. Dl_Sandu Dl_Sandu Am inceput activitate de comert cu produse decorative,la inceputul activitatii am investit aproximativ 15000 lei in marfa plus cheltuieli infiintare .Cum ... (vezi toată discuția)
Completare formular 200 pt anaf delfinut delfinut Am ceva nelamuriri cu privire la completarea formularului 200, de vreo 3 ani de cand desfasor activitatea cu acest PFA, il cam completez dupa cum mi se pare ... (vezi toată discuția)