avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate radusibiu13

Activitate radusibiu13

Răspuns la discuția Angajare absolvent de drept
Da.
Bună ziua. Daca la mine in firma angajez un absolvent de drept cu diploma de licență poate sa reprezinte firma in procese civile?
Revin cu un nou episod din serialul asta de tip Kafka. Azi îmi vine ITM in control. Și neavând ce să găsească găsesc că minunata doamna însărcinată nu are certificat medical (fișă de aptitudini) la angajare. Asta e greșeala mea îmi plătesc amendă....asta e. Dar dat fiind că lipsa fisei de aptitudini e motiv de nulitate a CIM pot cere oare anularea contractului doamnei?
Răspuns la discuția Plata concediu medical
Ma puteti lamuri care ar fi institutiile? nu de alta dar e tot mai ciudat cu acele documente
Și ca distracția sa fie maxima.... De atunci nu a mai venit la servici. A trimis concedii medicale cu cod 01 îmi solicită adeverințe că este asigurată medical și cu Nr de zile de concediu medical pe coduri.... iar cînd am cerut să dovedească stadiul de cotizare a trimis o poza cu un extras de revisal de la un angator și o adeverință fara date de identificare angajator fara semnături sau alte modalități de certificare..... Că să nu mai spun de sumele astronomice ce apar că salarii in acele poze.
Răspuns la discuția Plata concediu medical
Conform legii acele hârtii nu sunt dovada că e asigurată. Am incercat sa contactez acele firme. Nu vor să îmi dea detalii
Am cerut adeverință, nu apare nimic în ea dar în 2019 un control care să îți confirme sarcina la un cabinet privat de specialitate nu este automat anunțat către medicul de familie.

Ipj a scris:

Când ați angajato nu ați cerut analize medicale și adeverință de la medicul de familie? Dacă solicitați această adeverință, medicul era obligat să menționeze că este însărcinată, și atunci aveați posibilitatea de a nu o angaja.

Un angajat ce are doar o luna de cînd e la noi in firma intra in concediu medical pina in 31 iulie. Pe ce baza trebuie sa ii calculez suma ce trebuie sa o plătesc? La cererea mea a trimis pe mail 2 foi , una intitulată adeverință privind stagiul de contribuții pe care nu apare nici numele firmei, nici persoana ce a întocmit aceasta adeverință și nici macar nu e semnată, iar cealaltă pare mai degrabă un extras de revisal modificat. Este vreun mod în care pot verifica aceste sume căci prin sumele astronomice și formatul dubios îmi creează mari suspiciuni?
Multumesc mult de raspuns
din cite vad legal ii pot inchide contractul dar in instanta e cam proba imposibila ca e concediata ca e incapabila nu ca e gravida
Deci.... că să înțeleg: doar pt că a trimis respectivul mail după ce a refuzat să îmi semneze notificarea înseamnă că m-am pricopsit cu o angajată ce nu își poate face treabă și probabil acum nu va face nici atît că nu mai are nici un interes?
Interesanta treabă.