Buna seara, din cate stiu se acorda in mediul privat aprox. 10 zile libere platite de la servici pentru sedinte la gradinita sau scoala , sau diverse evenimente ale copilului. Care este legea , si se recupereaza aceste zile libere sau sunt ca si zilele de concediu de odihna( in care nu se dau bonuri de masa) ? Ma intereseaza in mod special familia monoparentala ce drepturi are in mediul privat ca angajat, fiindca sunt discutii ca intarzii la servici fiindca duc copilul la gradinita, si trebuie sa il si iau de la gradinita.. atunci sa nu aiba firma timp de lucru mai putin de 8 ore.. nu stiu cum sa procedez.. Multumesc anticipat .
Daca imi fac lichidare la zi dupa revenirea din cic se poate sa.mai beneficiez de indemnizatie pentru al doilea copil? Multumesc
Nu stiu exact ce scrie in regulamentul intern legat de cfp fiindca este prima data cand doresc asa ceva in special dupa ccc. Nu pot vorbi cu angajatorul ci numai cu doamna de la personal Nu am cum sa discut cu cineva superior si nu stiu exact la cine sa ma adresez, este o fabrica, eu eram la control, aveam sefa de grupa, maistra, sefa de la calitate, etc Poate managerul firmei nu se ocupa cu asa ceva...
Buna ziua, acuma se termina concediul de crestere copil si as dori sa obtin la firma Cfp fara sa lipsesc de acasa prea mult timp dar nu stiu cum sa il obtin fiindca trebuie mentionat motivul pt acesta si pare stupid sa trec in cerere pentru ingrijirea copilului si motive personale. Care este mai exact procedura pentru obtinerea acestui concediu? Trebuie sa ma intorc la servici si abia apoi sa astept un timp sa vedem daca se aproba? Ceea ce ma intereseaza este sa nu lipsesc de acasa prea mult timp. Si dupa concediul acesta de crestere as putea sa imi dau lichidare la zi? Multumesc
Buna ziua, la firma si la ITM mi-au spus ca trebuie sa imi faca revenirea la servici si abia apoi daca se aproba trecand pe cerere motivul personal de concediu fara plata 1 an de zile.... Pot face ceva sa nu plec de langa copil fara sa trebuiasca sa pierd atata timp? Daca imi dau demisia desi nu as vrea chiar trebuie sa stau in preaviz sa merg la servici? Multumesc
Bun, copilul in 19 septembrie implineste 2 ani, pentru a obtine concediu fara plata 1 an de zile cand ar trebui sa depun la firma cererea de concediu fara sa fiu obligata sa incep activitatea? Tatal pt a sta 1 luna acasa trebuie sa intocmesca dosar? Multumesc anticipat
Deci pot sa cer concediu fara plata de la firma pe un an de zile pentru motive personale si pot sa ma angajez in acest timp part time? Pentru a obtine concediu fara plata sa specific la motive divortul si ingrijirea copilului sau nu specific nimic doar motive personale deoarece as vrea sa imi aprobe firma cererea... Multumesc
Buna ziua , momentan sunt in concediu crestere copil si am inteles ca este obligatoriu sa ma intorc la servici cu o luna mai repede pana sa implineasca copilul 2 ani daca tatal nu isi ia luna..(nu inteleg de ce).. Intrebarea este daca pot sa stau de la servici in concediu neplatit 1 an de zile sa pot sa mai stau cu copilul fiindca o cere situatia. Sau cum as putea face sa stau cu copilul acasa . Se poate cumva prin lege ca mama care trece prin divort sa obtin la firma unde lucrez un program de 4 ore? Sau daca obtin sa spunem concediu neplatit 1 an de zile la firma fara sa pierd serviciul pot sa ma angajez part time in alta parte? Multumesc