Bună ziua.Am într-o asociație o cerere de amplasare reclamă luminoasă pe fațada balconului a doi proprietari de la etajul unu.Îmi puteți spune vă rog dacă de contactul de închiriere trebuie să beneficieze asociația sau cei doi proprietari.Precizez că firma luminoasă va fi amplasată sub mâna curentă a balconului,pe fațada exterioară a acestuia,difuzia luminoasă este orizontală,adică proprietarii nu sunt afectați deloc...Mă interesează de fapt cum demonstrez că fațada balconului nu este proprietate privată (cum se susține) ci este parte din proprietatea comună...
ynocentta a scris:
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si instalatii din condominiu
Exteriorul imobilului de locuit in comun=fatada blocului reprezinta parte comuna si asociatia de proprietari are obligtia legala sa asigure starea tehnica a fatadei condominiului
Exista dispozitii exprese ordin al ministrului sanatatii-care impun ca parcarile de bloc pot fi amenajate la o distanta de cel putin 5 m de ferestrele imobilului