avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate nynony77

Activitate nynony77

Bună seara, mulțumesc mult pentru răspunsuri. Nici nu mă gândesc să fac asta fără un avocat, cu toate că în prima instanță am câștigat fără.
Întrebarea mea era mai mult legată de termenul de pronunțare care este de maxim 15 zile conform legii.Ce se întâmplă dacă acest termen este depășit?
Trebuie să mă consolez cu gândul că... sunt oameni și ei și toți greșim în viață?
Bună ziua, avem o speță pe rolul curții de apel din iunie 2024.
S-a amânat pronunțarea până în decembrie 2024 de 7 ori,când a fost acceptată cererea de apel și cauza a fost retrimisă la prima instanță.
Nu am primit încă motivarea, dar între două amânări au trecut mai mult de 15 zile, mai exact 17 zile (11.10.2024-28.10.2024).Între cele două termene nu sunt sărbători legale.
Se poate invoca nulitatea acestei decizii prin recurs?
Răspuns la discuția Fatada balcoane
Bună ziua.Am într-o asociație o cerere de amplasare reclamă luminoasă pe fațada balconului a doi proprietari de la etajul unu.Îmi puteți spune vă rog dacă de contactul de închiriere trebuie să beneficieze asociația sau cei doi proprietari.Precizez că firma luminoasă va fi amplasată sub mâna curentă a balconului,pe fațada exterioară a acestuia,difuzia luminoasă este orizontală,adică proprietarii nu sunt afectați deloc...Mă interesează de fapt cum demonstrez că fațada balconului nu este proprietate privată (cum se susține) ci este parte din proprietatea comună...

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si instalatii din condominiu
Exteriorul imobilului de locuit in comun=fatada blocului reprezinta parte comuna si asociatia de proprietari are obligtia legala sa asigure starea tehnica a fatadei condominiului
Exista dispozitii exprese ordin al ministrului sanatatii-care impun ca parcarile de bloc pot fi amenajate la o distanta de cel putin 5 m de ferestrele imobilului

Bună ziua și mulțumesc pentru răspunsuri!
Nu este vorba de bancă, ci de Judecătorie...care a transformat o cerere de actualizare date la asociație (schimbare președinte și administrator) în "modificare acte constitutive"...cu niște implicații cel puțin dubioase...
Aici la noi nu avem judecător delegat pentru așa ceva...sau cel puțin așa ni se spune de la judecătorie.
În statutul asociației, care nu a fost schimbat de la înființare (2009),atât președintele cât și administratorul sunt doar două funcții din structura organizatorică a asociației...nu avem nici un nume specificat...deci logic nu ar fi nici o schimbare de statut...
De asta am întrebat ca să fim siguri că schimbarea de președinte nu este o modificare de statut și foarte probabil nici nu ar fi trebuit să o accepte judecătoria...neavând competența necesară (ar avea-o cei din primărie...?)
Bună ziua,schimbarea președintelui de asociație este o modificare de statut?Se înregistrează la judecătorie sau la primărie?
Bună ziua,sunt administrator la o asociație de proprietari.La ultima adunare generală,trei dintre proprietarii de apartamente și spații comerciale din condominiu,m-au filmat(și nu doar pe mine) nemulțumiți fiind de faptul că trebuie să plătească cheltuielile administrative.
Le-am cerut expres să nu facă acest lucru, neavând permisiunea mea să mă filmeze,au continuat,aruncandu-mi in față injurii și calomnii,unul dintre ei m-a și "îmbrâncit" un pic,d-l fiind polițist...
Pot depune plângere penală având în vedere că ei nu sunt membri ai asociației,au avut doar permisiunea de a asista la adunarea generală iar această adunare s-a desfășurat pe casa scării,la etajul 1, adică pe proprietate privată?