avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate equia

Activitate equia

Buna ziua, pe langa cele spuse pana acum, doar pot sa adaug ca, conform Regulamentului general de urbanism:
Înălțimea construcțiilor:
(1) Autorizarea executării construcțiilor se face cu respectarea înălțimii medii a clădirilor învecinate și a caracterului zonei, fără ca diferența de înălțime să depășească cu mai mult de două niveluri clădirile imediat învecinate.
(2) În sensul prezentului regulament, clădiri imediat învecinate sunt cele amplasate alăturat, de aceeași parte a străzii.
(3) Fac excepție de la prevederile alin. (1) construcțiile care au fost cuprinse într-un plan urbanistic zonal, aprobat conform legii.

Deci daca aceasta zona nu este prevazuta ca si exceptie in PUG, vecinul are tot dreptul sa faca mansardarea fara acordul dv.
Nu neaparat trebuie sa aiba garaj, omul poate sa-si tina masina numai in curte, poate ca este doar o intrare pe proprietate privata, fara garaj.
Răspuns la discuția Certificat de urbanism zonal
Presupun ca ati vrut sa scrieti, ca motivul refuzului a fost Planul Urbanistic General expirat.
In acest caz, se pot emite Cerificate de Urbanism si Autorizatii de Construire pe baza unui Plan Urbanistic Zonal, care în prealabil trebuie autorizate de Direcția de Urbanism din cadrul Consiliului Județean.
Aceasta procedura este foarte indelungata si costisitoare.
Va sfatuiesc sa treceti pe la Inspectoratul Teritorial in Constructii si sa va informati si de acolo, ca sa vedeti, ei ce solutie o sa va dea, avand in vedere ca Primaria unde ar trebui sa va adresati, in aceasta situatie nu este de "ajutor".
Asteptam raspuns cu solutia finala.
Răspuns la discuția Certificat de urbanism
Scurt si la subiect: DA.
Răspuns la discuția certificat urbanism
Conform articolului 11 din Legea 50/1991, litera: h) lucrari de reparatii, inlocuiri ori reabilitari fara modificarea calitatii si formei arhitecturale a elementelor de fatada, daca aceste lucrari nu se executa la constructiile prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b)(se refera la monumente), astfel:
1. finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea;
2. trotuare, ziduri de sprijin ori scari de acces;

Fiind vorba de bloc, presupun la oras. eu totusi va sfatuiesc sa cereti un acord de la Primaria respectiva.
Defapt nu este mare diferenta.
Daca Certificatul de Urbanism se elibereaza pentru construire, aveti obligatia ca in termenul prevazut in C.U. sa depuneti dosarul pentru eliberarea Autorizatiei de Construire, sau in cazul in care renuntati la ideea de a construi, trebuie sa anuntat unitatea administrativ teritoriala care a emis C.U., ca ati renuntat la ideea de a construi.
In baza C.U. de informare nu se poate cere eliberarea unei Autorizatii de Construire pentru acel teren. ci se cere un alt C.U. pentru construire.