avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel Ene

Activitate Daniel Ene

Buna seara,
Care este sfatul dvs in legatura cu procedura pe care ar trebui s-o urmez in desemnarea pe altcineva decat persoana mea sa-mi ridice bunurile personale?
Mentionez ca eu nu sunt in tara in acest moment si as vrea sa imputernicesc pe cineva. Tatal meu vrea sa vanda casa in care, eu inca mai am lucruri personale, nelasand pe nimeni apropiat mie sa le ridice. Adresa din cartea de indentitate e aceeasi cu cea unde am bunurile respective.
Care ar putea fi, daca exista asa ceva, procedura legala in acest caz?(imputernicire, declaratie pe proprie raspundere ca sunt ale mele(nu mai am chitantele respective), scrisoare cu caracter oficial???)
Va multumesc.
Am avut un card de cumparaturi pe care nu l-am platit pentru ca nu am fost in tara.In acest timp mi-a venit o scrisoare la adresa de pe buletin de la un executor judecatoresc in care scria ca voi fi executat silit.Atata timp cat eu nu am niciun fel de bun(mobil sau imobil) pe numele meu, cum ar putea acest executor judecatoresc sa recupereze acea suma de bani??/Este posibil ca sa mi se puna interdictie pe pasaport?Daca da, care este procedura si cat timp dureaza???Ce ma sfatuiti in acest caz??
Va multumesc.
Singura optiune pe care mi-ati prezentat-o nu prea e, sa zicem asa, omeneasca dar totusi e singura. Care este procedura in acest caz?Cum as putea sa-l pun sub interdictie?Va multumesc.
Sa inteleg ca in instanta nu se poate ataca acest certificat de mostenitor?Chiar nu exista nicio sansa pentru a impiedica vinderea acestei case, legal vorbind?Va multumesc.
Casa in care locuiesc este a bunicii mele, mama tatalui meu, care a decedat. Dupa moartea ei s-au intreprins masuri de a trece casa pe numele tatalui meu prin acest certificat de mostenitor. Acesta este singurul act, sa-i spunem oficial, pe care il are. Intabulare, cadastru nu sunt facute din lipsa banilor.
Va rog sa ma sfatuiti cum se poate ataca in instanta un certificat de mostenitor si care este procedura. Eu si cu tatal meu impartim aceeasi casa dar numele lui este pe certificatul de mostenitor. Acum vrea sa o vanda fara mine si eu nu sunt de acord pentru ca starea lui de sanatate mintala este pusa sub semnul intrebarii si mi-e teama ca as putea ramane pe drumuri.Va multumesc.