avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate Tina122000

Activitate Tina122000

Da, Dreptul este Drept juridic ci nu fizic, 1 plus 1 fac patru, că așa zice Drept - ul, avocații partilor partinitoare și pentru că așa zice Banul, bata-l vina! Doamne-ajută tuturor și hai să nu ne mai stresăm! Mulțumesc încă o dată tuturor pentru răspunsuri și timpul acordat! Sănătate tuturor!

romascanu a scris:

Văleu!
Imi cer scuze @Tina...dacă v-ați simțit vizată în vreun fel.
Discuția mai „contondentă” este între doi avocați.
Nu m-am referit la dvs. în mesajul meu anterior. Este evident că persoana care întreabă nu are certitudini, că doar de aceea întreabă...

Vă mulțumesc pentru răspuns și nu trebuie să fiți răutăcioasă! Eu nu voiam să conving pe nimeni, doar am pus o întrebare. O seară bună să aveți!

romascanu a scris:

Nu e nimic fals.
Imi susțin punctul de vedere.

Și nu mă obosesc să vă conving, căci pe aceia care au doar certitudini nu-i conving decât argumentele lor!
Repet. Aștept să văd cu câtă ușurință va proceda notarul la recalcularea aia simplă pe care o vedeți dvs.




@romașcanu

Inițial s-au făcut certificate de moștenitor, apoi el a zis că vrea să vândă apartamentul. I-am spus atunci că îi dau bani pe cei 5/8 din valoarea imobilului. Inițial, cheltuielile le-am suportat jumătate - jumătate, apoi la finalizare am plătit numai eu. Notarul a spus că trebuie să aibă și dreptul de abitatie, deoarece are proprii copii și se pot război. Menționez, de asemenea, că la data finalizării succesiunii, dumnealui își schimbase deja buletinul cu domiciliul la unul dintre alți copii de ai lui. Acum, după succesiune, cât a stat internat l-a schimbat înapoi la domiciliul imobilului. Ufff, vă mulțumesc din nou pentru răspuns!
Abitatie cu titlu gratuit,fiind obligat să se comporte ca un bun proprietar și să suporte toate cheltuielile și reparațiile de întreținere. Din mai, anul trecut, de când a plecat, nu l-a interesat nimic.A trecut pe acolo acum câteva zile pentru câteva minute cu fata lui și mi-a transmis că nu am voie să mai intru în apartament. Păi dacă se întâmplă ceva cu apa,cu gazul,cu fumul?Suntem într-un bloc de locuințe totuși.

@Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina

Tatăl vitreg nu are nevoie de îngrijire speciala, nici la azil nu a avut nevoie. Este pe picioarele lui, cum se spune și în toate facultățile mintale. Vă mulțumesc pentru răspuns!

Da, este un drept făcut la partaj, pentru că așa a zis notarul că i se cuvine, fără nici o clauză. Eu trebuie să îi plătesc sulta dumnealui în termen de doi ani,fără rate. Am primit deja amenințări din partea copiilor lui că dacă nu dau măcar o rată din valoarea sultei, ei (tatăl si una din cei patru copii biologi ai lui) vor vinde imobilul. Eu îi voi da banii până la sfârșitul celor doi ani, dar dacă ei vor mai înainte?
Sulta a convenit-o notarul,5/8 din valoarea imobilului.Problema este că a calculat greșit.

raluk0207 a scris:

Daca partejul e amiabil, sulta o conveniti dvs.
Nu trebuie sa fie fixa matematic.

Bună ziua! În urma finalizării succesiunii de pe urma mamei mele moarte am dobândit prin partaj cota de 1/1 din imobil, urmând sa dau sulta tatălui vitreg suma de 21000 lei, el având drept de abitatie in acel imobil. Sulta trebuie să o plătesc în termen de doi ani, actul de partaj fiind finalizat anul trecut în mai. Am recitit actul și am observat că 5/8 din 37446 fac 28000 lei (cota parte a tatălui), care e greșit. Așa a spus și scris notarul, fără să calculeze. Se mai poate repara greșeala? Normal ar fi fost 23.404 lei. Menționez ca i-am dat la notar prima sulta de 7000 lei. O altă întrebare este dacă, după ce termin de achitat sulta, el mai are dreptul la abitatie? Menționez faptul că tatăl a părăsit imobilul la trei săptămâni după încheierea partajului, de buna voie și nesilit de nimeni (nici nu știam unde este, neraspunzand la telefon) internandu-se la azil din mai, anul trecut, până în ianuarie, anul acesta. Acum stă la una dintre fiicele lui. Vă mulțumesc și scuze dacă am scris prea mult!
Sunt fiica decedatei, tatăl fiind vitreg
Proprietate apartament comuna, soț-soție. Soția a decedat. Soțul a părăsit apartamentul și nu se mai ocupa de taxele aferente apartamentului. Specific că era al doilea soț al decedatei

Mă scuzați pentru inconvenienta. Folosesc acest site pentru prima data și nu știu cum funcționează. Am greșit, ca omul, și vă rog să mă scuzați. Va mulțumesc din suflet pentru răbdarea d-voastră și răspunsurile pe care mi le-ați dat. O zi buna va doresc!