avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Bună, mă pot pensiona?
Am 50 de ani și am fost persoană cu handicap accentuat pana în anul 2011.
In anul 2011 am fost la comisie și mi-au schimbat gradul de handicap din accentuat în mediu . Am născut 4 copii, dar un copil mi-a decedat. În urma căsătoriei soțul meu are o fetita din prima lui căsătorie, dar eu am crescut-o și îngrijit-o.
Mulți ani am lucrat având gradul accentuat, dar acum am gradul mediu în câmpul muncii de 13 ani 9 luni și 8 zile. Până in anul 2001 luna 4-a. În cartea de muncă am lucrat 5 ani 1 luna și 22 de zile. Mă pot pensiona? Și ce trebuie să fac?
Bună dimineața și mulțumesc pentru răspuns. Vă doresc o zi frumoasa și plăcută!
Antecontract de vânzare - cumpărare!

În data de 03.06.2021 eu și soțul meu, am încheiat un antecontract de vânzare - cumpărare și am dat o suma de bani pentru plata avans, urmând ca la sfârșitul lunii noiembrie să finalizăm vânzarea-cumpărarea.
Poate unul dintre soți să plătească cealaltă parte de bani pentru casă fără ca cealalt să nu fie prezent la notar?
Ce se întâmplă dacă unul dintre soți nu mai este de acord cu acest antecontract?
Vă multumesc anticipat și aștept un răspuns!
Vă mulțumesc pentru sfaturi.
Și dacă este locuință comună, după divorț doresc să fac partajul!
Poate să îmi arunce afară lucrurile mele personale? În luna August am plecat la Politie și am făcut declarație împotriva fostului soț pentru violenta în familie, eu am părăsit locuința din cauza abuzurilor fizice și psihice, din cauza BĂUTURI EXCESIVE, iar acum mă amenință că îmi aruncă lucrurile mele personale afară din casă și le va arunca la tomberon dacă nu merg să le ridic. Ce aș putea să fac???
Am fost la tribunal și am deschis acțiunea de divorț!
Vă multumesc anticipat și aștept un răspuns!
Okkkkk mulțumesc mult pentru informații!

gi-jane2 a scris:

nu are legatura cu casa in ce statiu e, a cui e, conteaza unde ati stat cu sotul ultima data

El sta acolo cu copilul, dar casa care am dat doar un avans, nu este finalizata definitiv. Și avem termen limită de a achita integral casă din județul Constanța.

gi-jane2 a scris:

la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun. nici sotul nu mai locuieste acolo?

Bună ziua, am și eu o întrebare legata de un divorț amiabil : unde se poate desface căsătoria? Din moment ce am adresa din buletin în Predeal, dar nu mai locuim acolo sa se poată face ancheta sociala. Vă mulțumesc și aștept un răspuns.
Bună dimineața și vă rog să mă scuzați că vă deranjez cu o problema. Sunt o persoana serioasă și am handicap mediu auditiv și un copil de 10 ani, soțul meu suferă de inimă. Am rămas fără loc de munca și nu ne mai angajează nimeni avem nevoie de un ajutor financiar că eu am 60 lei pe luna și alocație copil. Am sunat la asistență socială să ne îndruma spre a a demara pentru ajutor social și au spus că nu se poate face nimic. Va rog să-mi spuneți unde să mai apelez? Mulțumesc mult și aștept un răspuns că sunt foarte disperată că nu mai am nimic.
Discuție Pensie
Bună, aș dori să știu când pot sa ies în pensie am lucrat mulți ani și gradul 2 de handicap și acum am gradul 3 sunt născută în anul 1972 luna Mai ziua 25. Am născut și 4 copii. Vă mulțumesc și aștept un răspuns.