Usor de zis... si mie mi-ar placea sa am unde sta. Deocamdata stau cu sotia in apartamentul mamei. Am investit in el cca 10.000 euro in ultimii 3 ani. Acum trebuie sa plec pentru ca mama se marita.
Mai am un mesaj postat. Poate daca il cititi si pe acela intelegeti mai bine situatia.
www.avocatnet.ro/content/for...
Provin dintr-o familie destramata. Mama si tatal meu au divortat si tata a ramas pe drumuri. Si mai cunosc o multime de barbati in situatia asta. Casa in care eu si sotia mea vom sta, daca vor reusi pana la urma sa o dobandim cumva, va ramane sotiei si copiilor in caz de divort. Iar eu, in strada, la o varsta la care imi va fi greu sa o iau de la inceput. Probabil ca voi cauta si eu o femeie divortata, cu un apartament si un copil care ma va privi ostil, ca sa am unde sa stau...
Vi se pare meschin sa te gandesti la viitor in termenii cei mai realisti? Ce sa fac, sa pretind ca e imposibil sa divortam pt. ca inca ne iubim? Da, ne iubim, insa iubirea vine si trece... raman interesele... de un fel sau altul. asa ca vreau sa ma asigur ca voi avea un acoperis deasupra capului pe viitor.
Mama nu mai poate avea copii. are 54 ani si e la menopauza. Asadar, apartamentul mai poate fi revendicat de copiii sotului ei?
Contractul de intretinere cu clauza de uzufruct catre mine (nu si catre sotie) imi da dreptul doar mie la proprietate sau apartamentul intra in patrimoniul familiei mele urmand sa faca obiectul partajului la un eventual divort? Desigur ca in cazul in care eu mor, sotia va pierde orice drept, insa va avea unde sa stea.
multumesc pentru raspunsuri.