avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters57747

Activitate ContSters57747

Sa inteleg ca in eventualitatea in care primaria ar revendica vreodata terenul, sau altcineva ar cumpara terenul de la primarie fara ca eu sa stiu, as putea ataca respectiva clauza ca fiind nejustificata?

Citez din contract, in continuare.

"Noi, partile contractante, (primaria si SRL-ul) suntem de acord ca prezenta vanzare/cumparare sa se realizeze sub conditie rezolutorie, respectiv SC... SRL in calitate de cumparatoare daca pierd, sub orice forma dreptul de proprietate asupra imobilului teren cumparat in baza prezentului contract, sau daca, pana la finalizarea constructiei situata pe imobilul teren ce face obiectul prezentei vanzari, intervine orice alta situatie juridica prin care pierd calitatea mea de beneficiar al constructiei.
In termen de 15 zile de la data la care vanzatorului, i-a fost comunicata incetarea calitatii de beneficiar al constructiei, a proprietarului parcelei aferente acesteia, primaria va considera prezentul contract rezolutionat pe de plin drept, fara a mai fi necesara punerea in intarziere sau o alta formalitate prealabila si fara a fi necesara punerea in intarziere sau o alta formalitate prealabila si fara a fi necesara pronuntarea unei solutii de o instanta judecatoreasca. "


Din cele de mai sus inteleg ca:
- ori cineva s-a jucat cu copy/paste si a pus aiurea niste fraze in contract.
- ori exista vreun contract intre SRL si primarie, in care SRL-ul se obliga sa construiasca imobilul pt. a-l da in folosinta primariei pe un nr. de ani. Primaria ar fi vrut sa se asigure ca daca SRL-ul vinde terenul, contractul devine nul.

Din cauza acestei clauze nu mai pot dormi noaptea... Ce variante as avea? Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Am cumparat un imobil si un teren de la o societate comerciala. Respectiva societate comerciala a devenit proprietarul terenului prin cumparare de la primarie si al imobilului prin constructie. Citind cu atentie contractul dintre srl si primarie, am dat de o conditie rezolutorie: "Noi, partile contractante, (primaria si SRL-ul) suntem de acord ca prezenta vanzare/cumparare sa se realizeze sub conditie rezolutorie, daca pierd, sub orice forma dreptul de proprietate asupra imobilului teren cumparat in baza prezentului contract."
In extrasele CF respectiva societate era proprietar al imobilului si terenului, si erau libere de sarcini.

Inteleg ca am cumparat o casa pe un teren care acum e al primariei pentru ca SRL-ul nu avea drepul sa-l vanda. Notarul nu mi-a prezentat contractul dintre primarie si srl, doar extrasele CF si recunosc ca n-am stiut ca extrasul CF nu e suficient.
Ce pot sa fac? Sa incerc sa cumpar terenul de la primarie? Am drept de preemtiune? Sau sa nu fac nimic?


Răspuns la discuția Mama vrea sa se casatoreasca
Multumesc de raspunsuri.

Iata ce am inteles din toate discutiile:

Cea mai buna varianta ar fi un contract de intretinere cu dreptul de uzufruct, in care sa fiu trecut eu ca unic proprietar al apartamentului iar mama sa aiba dreptul toata viata la apartament. Inteleg ca asta m-ar scuti de orice probleme in cazul in care sotul mamei sau mostenitorii lui vor avea pretentii, Inteleg ca pretentiile lor ar fi nule chiar daca cei din urma ar invoca faptul ca au adus modificari/imbunatatiri la apartament, sau va invoca faptul ca sotul a ingrijit-o, etc...

Faptul ca sunt trecut doar eu in contractul de uzufruct, nu si sotia mea, confera apartamentului calitatea de bun propriu si nu comun.

Corect?
Răspuns la discuția Partaj casa primita de la parinti
Multumesc de raspunsuri.

Am citit pe net toata ziulica si am inteles ca notiunea de bun comun nu presupune impartirea 50:50% la un eventual partaj. Problema este ca desi eu am firma mea, la care lucrez de ma spetesc, incercand sa fac niste bani cu care sa contribui la casa asta ce va fi cumparata, se pare ca nu voi putea sa contribui nicicum. Nu ma vor lasa socrii. Banii castigati de mine (cca 30.000 euro) vor sfarsi prin a fi cheltuiti pe dotari nesemnificative, ulterioare cumpararii casei, (finisaje, mobila, aparatura casnica marunta) in loc sa pot contribui si eu la pretul initial al casei, pentru a avea drept egal. Adicatelea casa va fi contributia exclusiva a socrilor.

Momentan casa e in constructie, se construieste de catre o firma cu care socru-meu are relatii stranse. Intre timp el a mai bagat ceva bani in casa desi nu e inca proprietar. Si deja strange chitante. Banuiesc ca si el si sotia mea sunt extrem de prevazatori, desi casnicia pare ca merge ff bine, vrem sa avem si un copil.... Insa oamenii isi apara interesele.

Date fiind toate cele de mai sus, eu voi locui cu sotia mea intr-o casa care e de fapt a ei. Suna aiurea ca ma gandesc la lucruri ca astea, insa se pare ca altii se gandesc mai dinaintea mea...

Am vreo sansa sa pot dormi linistit? ce as putea sa fac?
Răspuns la discuția Mama vrea sa se casatoreasca
Usor de zis... si mie mi-ar placea sa am unde sta. Deocamdata stau cu sotia in apartamentul mamei. Am investit in el cca 10.000 euro in ultimii 3 ani. Acum trebuie sa plec pentru ca mama se marita.
Mai am un mesaj postat. Poate daca il cititi si pe acela intelegeti mai bine situatia. www.avocatnet.ro/content/for...

Provin dintr-o familie destramata. Mama si tatal meu au divortat si tata a ramas pe drumuri. Si mai cunosc o multime de barbati in situatia asta. Casa in care eu si sotia mea vom sta, daca vor reusi pana la urma sa o dobandim cumva, va ramane sotiei si copiilor in caz de divort. Iar eu, in strada, la o varsta la care imi va fi greu sa o iau de la inceput. Probabil ca voi cauta si eu o femeie divortata, cu un apartament si un copil care ma va privi ostil, ca sa am unde sa stau...

Vi se pare meschin sa te gandesti la viitor in termenii cei mai realisti? Ce sa fac, sa pretind ca e imposibil sa divortam pt. ca inca ne iubim? Da, ne iubim, insa iubirea vine si trece... raman interesele... de un fel sau altul. asa ca vreau sa ma asigur ca voi avea un acoperis deasupra capului pe viitor.

Mama nu mai poate avea copii. are 54 ani si e la menopauza. Asadar, apartamentul mai poate fi revendicat de copiii sotului ei?
Contractul de intretinere cu clauza de uzufruct catre mine (nu si catre sotie) imi da dreptul doar mie la proprietate sau apartamentul intra in patrimoniul familiei mele urmand sa faca obiectul partajului la un eventual divort? Desigur ca in cazul in care eu mor, sotia va pierde orice drept, insa va avea unde sa stea.

multumesc pentru raspunsuri.

Răspuns la discuția Mama vrea sa se casatoreasca
E mama. Sigur ca ma gandesc si la ea. E singura, divortata a doua oara. Nu prea e genul care sa stea casatorita pentru ca e dificila. O personalitate puternica greu de dominat de un barbat. Si dupa cum stiti majoritatea vor sa domine...
Apartamentul l-a dobandit in timp ce era singura, dupa primul divort. Singurul meu frate este un frate vitreg din partea tatalui.

Am discutat cu mama franc toate aspectele si ei i se pare normal sa clarificam situatia apartamentului, pt ca si ea ar dori sa imi lase ceva mie si copiilor mei. Daca actul de vanzare-cumparare se face inainte ca ea sa se casatoreasca, mai face obiectul vreunui eventual partaj/mostenire, avand in vedere ca in momentul casatoriei ea nu va detine nici un bun? Donatia poate fi luata in calcul?

Ganditi-va ca sunteti in situatia sotiei mele. cu ce gand ati accepta sa investiti banii dvs (apartamentul are nevoie inca de termopane, centrala, etc.), in apartamentul mamei mele stiind ca la urma va ramane copiilor sotului ei?


Buna ziua,

Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii electrice) in valoare de cca 60.000 euro. O vor cumpara cu banii lor, pe numele nostru. Inainte de a o cumpara, au contribuit la constructia ei aprox. 20.000 euro si au chitante si facturi pe numele lor. Eu si sotia vom contribui cu cca 15000 euro dupa ce va fi cumparata. Dupa ce casa va fi cumparata pe numele nostru, trebuie sa mai facem un credit de cca 30.000 euro pentru a cumpara mobila, zugraveli, gard, gradina, etc...

--- In cazul unui eventual divort, la partaj, se tine cont de contributia parintilor sotiei? va avea dreptul la mai mult daca va face dovada contributiei cu facturile si chitantele de care vorbeam mai sus?
--- Daca eu primesc de la mama prin contract de vanzare-cumparare un apartament de cca 60.000 euro, cum va contribui la partaj?

Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Mama are 55 de ani, detine un apartament. Are in plan sa se casatoreasca cu un individ de 45 de ani, care e posibil sa o ia din interes si care mai are 2 copii.
Cum as putea sa ma asigur ca apartamentul imi va ramane doar mie dupa decesul mamei? Mama e bolnava, va trebui ingrijita, sprijinita cu bani de intretinere si medicamente iar sotia mea stramba din nas la gandul ca ai nostri copii nu se vor alege cu mai nimic din apartament.

Din cautarile de pe forumuri am desprins cateva solutii, dar e posibil sa mai existe si altele:
1. TESTAMENTUL. - din cate stiu se poate contesta de eventualii pretendenti la mostenire.
2. CONTRACTUL PRENUPTIAL INTRE CEI DOI SOTI. - Nu cred ca ma ajuta pe mine ci doar pe mama in cazul in care el divorteaza de ea.
3. CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE intre mama si mine, Ar fi cea mai nimerita solutie, din cate am inteles din forum insa am inteles ca se poate contesta pt. ca se considera donatie daca nu se face dovada platii efecive (nu am bani sa-i dau mamei pe apartament. As putea eventual sa fac un act la notar care sa ateste ca i-am dat banii desi nu i-am dat?). Cum sa fac dovada platii efective?

Multumesc pentru timpul acordat.