mailexpert a scris:
E mama. Sigur ca ma gandesc si la ea. E singura, divortata a doua oara. Nu prea e genul care sa stea casatorita pentru ca e dificila. O personalitate puternica greu de dominat de un barbat. Si dupa cum stiti majoritatea vor sa domine...
Apartamentul l-a dobandit in timp ce era singura, dupa primul divort. Singurul meu frate este un frate vitreg din partea tatalui.
Am discutat cu mama franc toate aspectele si ei i se pare normal sa clarificam situatia apartamentului, pt ca si ea ar dori sa imi lase ceva mie si copiilor mei. Daca actul de vanzare-cumparare se face inainte ca ea sa se casatoreasca, mai face obiectul vreunui eventual partaj/mostenire, avand in vedere ca in momentul casatoriei ea nu va detine nici un bun? Donatia poate fi luata in calcul?
Ganditi-va ca sunteti in situatia sotiei mele. cu ce gand ati accepta sa investiti banii dvs (apartamentul are nevoie inca de termopane, centrala, etc.), in apartamentul mamei mele stiind ca la urma va ramane copiilor sotului ei?
Fratele vitreg nu o va moşteni pe mama dv., pentru că nu este descendentul ei!
Donaţia poate fi revocată pentru survenire de copil, ulterior acesteia. Poate mama se căsătoreşte şi va avea un copil din această căsătorie. Ce veţi face atunci? Vă asumaţi acest risc?
Cel mai corect atunci este un contract de întreţinere cu clauză de uzufruct astfel că nu trebuie să dovediţi nimănui nici că aţi achitat vreo sumă de bani, şi prin uzufruct va sta şi mama dv. liniştită că nu va fi evacuată a doua zi din casa ei. Mi se pare cea mai corectă soluţie pentru ambele părţi.
Urmează bineînţeles să discutaţi cu mama şi să ajungeţi la o soluţie din cele expuse.
:offtopic: Interventie moderator
Potrivit pct. 1.3 din Regulamentul de postare pe forum , nu ne dorim sa postezi mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca ai mai multe lucruri de spus, poti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incercati pe viitor sa folositi acesta functie.