avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate anca0704

Activitate anca0704

Dacă nu ești angajat cel puțin 1 an într-o perioadă de 5 ani, îți.pierzi dreptul de liberă practică. Mă interesa dacă angajarea se poate face și cu jumătate de normă sau e valabil doar pt. normă întreagă.

Cornel Vasile a scris:

Nu e valabil si pentru angajarea pe functia de moasa sau asistent medical.

Bună ziua.
În cazul în care un asistent medical generalist, o moaşă sau un asistent medical nu îşi exercită profesia efectiv, legal şi neîntrerupt pe o perioadă de cel puţin un an, în ultimii 5 ani de la data absolvirii studiilor care atestă formarea în profesie, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România reatestă, la cerere, competenţa profesională a acestuia, în vederea exercitării profesiei.
Îmi poate spune cineva dacă acest lucru e valabil și pentru angajarea cu jumătate de normă sau doar normă întreagă? E scris în lege asta?
Mulțumesc.
Buna seara. Urmeaza sa hidroizolam terasa blocului doar pe suprafata apartamentului nostru. Am reusit, intr-un final, sa rezolvam acest aspect cu presedintele asociatiei de proprietari. Dansul spune ca ne poate deconta doar materialele, iar manopera sa o platim noi (proprietarii apt de la ultimul etaj). Adica, daca de ex manopera e 3500 lei o platesc doar cei de la ultimul etaj, iar materialele care ar costa 2000 se imparte intre celelate 4 apt de pe tronson. Din punct de vedere legal, e corect asa? Sau cum se procedeaza? Nu ar trebui toata suma sa se imparta, egal, la toate cele 5 apt de pe tronson? Sau care e metoda de calcul? Mentionez ca toate cele 5 apt sunt cu acceasi suprafata utila. Va multumesc.
Buna ziua. Intervin peste postare, imi cer scuze, dar sunt in aceeasi situatie. La noi, dupa "amenintari" cu judecata, nu am reusit decat sa ni se spuna ca se pot, cel mult, deconta materialele. Manopera cui ramane? Cum ar trebui sa se deconteze, totusi? Totul sau pe bucati? Si cum se calculeaza, , mai exact, CPI? Multumesc.

latka a scris:

Acoperișul este parte comună a tuturor, nu e optional sa dai bani, ci obligatoriu. De înțelegerea celor din conducerea asociației depinde ce cale veți urma. Începeți prin a cere în scris președintelui de asociație să facă demersurile necesare (cereri de ofertă și analiza lor) pentru repararea acoperișului. Cereți sa vi se răspundă tot în scris. Dacă nu aveți succes, reclamați în scris la primărie (compartimentul specializat pentru îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari) neîndeplinirea obligațiilor de către președintele asociației, în conformitate cu art. 102 alin 1 litera e din legea 196/2018. Amenda e de minim 2500 RON. Daca nici asa nu reușiți va trebui să vă angajați un avocat pentru a da asociația în judecată. Cea mai bună însă e calea amiabila, dacă reușiți să ajungeți la ea.
[ link extern ]

Va multumesc mult pentru timpul si raspunsul acordate!
Sigur ca nu e o simpla problema si ca sunt responsabila pentru acea constructie. Eu ma refeream strict la faptul ca ma voi judeca cu asociatia doar pt ca nu doresc sa ma ajute cu hidroizolatia, nu cu sarpanta. Mai ales ca mi s-a sugerat cumva ca terasa nu e un bun comun si ar trebui sa o hidroizolez eu, fara ajutorul asociatiei.
Sarpanta nici nu doresc sa o faca asociatia. O voi face eu, fara nicio pretentie din partea nimanui. Asta a fost si ideea cand am vazut ca presedintele nu doreste sa ajute nici macar cu strangerea de semnaturi. Doar ca nu doresc vecinii de pe etaj sa isi dea acordul. Si daca nu primesc semnatura de la ei, raman cu casa distrusa, nu?
Cat despre hidroizolatie, raspunsul oficial al presedintelui a fost ca in cadrul AG nu a fost nimeni de acord cu fondul de reparatii. daca art 71 te obliga sa il ai, inseamna ca se incalca legea, nu?
Daca ajung sa dau in judecata asociatia, cam care ar fi sansele de castig si recuperare banilor?
Va multumes si imi cer scuze pentru insistenta, dar nu stiu pe ce cale sa merg ca sa imi rezolv aceasta problema! NU doresc scandal si cearta si inteleg ca asta inseamna viata la bloc, dar nu pot sta nici cu mainile in san pt ca "mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima.
Va multumesc pentru raspuns.
Cum pot sa "oblig" comitetul executiv sa gestioneze situatia, daca raspunsul lor e negativ pt ca nu au fondurile necesare si au spus ca tot ce fac e pe banii si raspunderea mea? Asta in cazul unei hidroizolatii.
Eu as dori sa fac acoperisul tip sarpanta, dar am nevoie de semnaturile celorlalti vecini de pe etaj pentru autorizatie de constructie (fara aceste semnaturi nu ma pot apuca nici macar de proiect), acord pe care vecinii refuza sa mi-l semneze. Intrebarea e daca e datoria mea sa "umblu" dupa semnaturi sau e in competenta presedintelui de asociatie? Daca trebuie sa ma ocup eu, cum as putea sa il conving pe vecin sa isi dea, totusi acordul, daca de cel putin un an refuza categoric?
Nu imi doresc deloc sa pierd timp si bani pe la avocati si tribunale, dar daca nu ma pot intelege omeneste cu nimeni, ce alta solutie as avea? :(
Buna ziua.
Locuiesc intr-un apt. la ultimul etaj al unui bloc. Pentru ca avem mari probleme cu infiltratiile de la bloc (imi pare rau ca nu pot atasa poze sa vedeti starea deplorabila), am dorit sa reparam acoperisul blocului. Am facut cerere catre presedintele asociatiei prin care am solicitat sa vina sa constate stricaciunile ai sa ia masurile legale. Din pacate, raspunsul a fost unul negativ, specificandu-se ca nu sunt bani de reparatii pt. ca lumea a refuzat sa dea bani si ca s-a hotarat in A.G. sa nu se mai stranga nici o suma (desi stiu ca legea il obliga sa aiba baniintr-un fond pt astfel de situatii!).
Am dori, daca cu reparatia hidroizolatiei nu se poate (stiu ca este bun comun si ca toti ar trebui sa contribuie, desi presedintele asociatiei ii tot spune ca trebuie sa o fac pe banii mei), sa construim un acoperis tip sarpanta. Ne-am izbit de refuzul categoric al vecinilor de pe acelasi etaj cu noi. Noi am specificat ca totul se va face pe cheltuiala noastra si ca vom merge si la notar sa semnam ca ne asumam toate cheltuielile si toate demersurile vor fi facute de noi. Nici asa nu s-a ajuns la o intelegere, refuzul nevand, de fapt, nici o baza legala sau, cel putin, una logica.
Asadar: cum sa procedez mai departe pt a obtine acordul vecinilor de etaj? Ar trebui sa fac o cerere catre presedintele asociatie de proprietari prin care solicit ca sa se ocupe el de acest demers? Este adevarat ca e datoria dansului sa obtina semnaturile vecinilor? Sau sa chem vecinii in judecata? Nu stiu cum sa procedez in aceasta situatie, dar ce stiu sigur este ca trebuie urgent sa rezolv problema si ca fara semnatura lor eu nu pot incepe constructia acoperisului, constructie care este imperios necesara!
Va multumesc!
Buna ziua.
Pana luna aceasta am lucrat la o clinica medicala, care are sediul central la Bucuresti si mai multe puncte in tara. Din cauza ca nu era rentabil, acest punct la care lucram s-a inchis. As dori sa stiu daca aceasta situatie se considera reorganizare judiciara sau faliment. Intreb acest lucru pt ca beneficiez de stimulent de insertie si, din cate stiu, legea spune ca angajatorul nu poate inceta c.i.m. atat timp cat beneficiez de stimulent de insertie. Ma gandeam ca sa depun actele pentru somaj, dar in cazul acesta, nu as mai primi stimulent, nu?
Nu stiu cum sa procedez si care ar fi decizia cea mai potrivita.
Va multumesc!