Buna ziua, am urmatoarea intrebare. Matusa mea, sora mamei mele, in varsta de 75 ani, care este vaduva de 12 ani , este singura , nu a avut copii niciodata, Doreste sa mearga intr-un centru rezidential pt batrani. Are un apartament cu 2 camere, in Bucuresti, pe care doreste sa mi-l lase mie, sa ma ocup de vanzarea lui, si de administrarea banilor rezultati din vanzare. Care este cea mai buna modalitate de a intra in posesia apartamentului?
- donatie, vanzare-cumparare sau testament? Mentionez ca nu exista alti mostenitori.
buna ziua, cum pot sa procedez , pentru ridicarea drepturilor banesti , in cazul mamei soacre, care are 92 ani, si se afla internata intr-un camin de batrani. mentionez ca nu mai are pe nimeni, sotul meu a decedat acum 6 ani. de atunci eu o ingrijesc. de o saptamina am internat-o, deoarece nu mai puteam sa fac fața situatie. eu mi -am asumat raspunderea pt ea la internare. nu am stiut pina acum ca nu are desemnata o persoana care poate sa ii ridice pensia din cont. pensia imi este necesara pt plata taxelor la camin.
detin un contract de vanzare cumparare cu obligatie de intretinere. apartamentul l am cumparat de la parinii mei , in urma cu 20 ani. pt aceasta tranzactie, le-am dat suma de 4000$., dar acesti bani nu apar pe contract ,, cu toate ca banii s -au dat in fata notarului. .doresc sa vand acest apartament , in care locuiesc in prezent. mama este de acord sa renunte la clauza de intretinere, dar nu stiu cum se procedeaza. la achizitionarea urmatorului imobil, mama v a fi trecuta pe contract.. tata a decedat in urma cu 11 ani . mentionez ca timp de 20 ani , parintii mei nu au mai locuit cu noi, de la data tranzactiei.