avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate simona toanchina

Activitate simona toanchina

va multumesc pt raspuns. am inteles.
Buna ziua, am urmatoarea intrebare. Matusa mea, sora mamei mele, in varsta de 75 ani, care este vaduva de 12 ani , este singura , nu a avut copii niciodata, Doreste sa mearga intr-un centru rezidential pt batrani. Are un apartament cu 2 camere, in Bucuresti, pe care doreste sa mi-l lase mie, sa ma ocup de vanzarea lui, si de administrarea banilor rezultati din vanzare. Care este cea mai buna modalitate de a intra in posesia apartamentului?
- donatie, vanzare-cumparare sau testament? Mentionez ca nu exista alti mostenitori.
buna ziua, cum pot sa procedez , pentru ridicarea drepturilor banesti , in cazul mamei soacre, care are 92 ani, si se afla internata intr-un camin de batrani. mentionez ca nu mai are pe nimeni, sotul meu a decedat acum 6 ani. de atunci eu o ingrijesc. de o saptamina am internat-o, deoarece nu mai puteam sa fac fața situatie. eu mi -am asumat raspunderea pt ea la internare. nu am stiut pina acum ca nu are desemnata o persoana care poate sa ii ridice pensia din cont. pensia imi este necesara pt plata taxelor la camin.
detin un contract de vanzare cumparare cu obligatie de intretinere. apartamentul l am cumparat de la parinii mei , in urma cu 20 ani. pt aceasta tranzactie, le-am dat suma de 4000$., dar acesti bani nu apar pe contract ,, cu toate ca banii s -au dat in fata notarului. .doresc sa vand acest apartament , in care locuiesc in prezent. mama este de acord sa renunte la clauza de intretinere, dar nu stiu cum se procedeaza. la achizitionarea urmatorului imobil, mama v a fi trecuta pe contract.. tata a decedat in urma cu 11 ani . mentionez ca timp de 20 ani , parintii mei nu au mai locuit cu noi, de la data tranzactiei.