avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am urmatoarea intrebare. Matusa mea, sora ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am urmatoarea intrebare. Matusa mea, sora mamei mele, ...

Buna ziua, am urmatoarea intrebare. Matusa mea, sora mamei mele, in varsta de 75 ani, care este vaduva de 12 ani , este singura , nu a avut copii niciodata, Doreste sa mearga intr-un centru rezidential pt batrani. Are un apartament cu 2 camere, in Bucuresti, pe care doreste sa mi-l lase mie, sa ma ocup de vanzarea lui, si de administrarea banilor rezultati din vanzare. Care este cea mai buna modalitate de a intra in posesia apartamentului?
- donatie, vanzare-cumparare sau testament? Mentionez ca nu exista alti mostenitori.
Cel mai recent răspuns: simona toanchina , utilizator 09:22, 19 Ianuarie 2021
Păi asta nu inseamna ca vi-l lasa dvs, daca il vinde, iar banii obținuți vor fi folosiți în interesul dansei.
In acest sens este suficientă o procura speciala prin care va imputerniceste pe dvs să îi vindeți apartamentul (procura in care să fie specificat faptul că prețul obținut va fi virat în contul matusii) și încă o procura pentru banca, prin care dvs să fiți împuternicita să efectuați operațiunile bancare (depuneri, retrageri etc)
pe care doreste sa mi-l lase mie, sa ma ocup de vanzarea lui, si de administrarea banilor rezultati din vanzare

asta doreste ea

iar dvs doriti altceva
Care este cea mai buna modalitate de a intra in posesia apartamentului?
- donatie, vanzare-cumparare sau testament? Mentionez ca nu exista alti mostenitori.

intai, va trebui sa va puneti de acord, ori vi-l da dvs si poate fi si prin donatie, ori vrea sa va imputerniceasca sa vindeti si sa primeasca banii.
o solutie de mijloc ar fi un contract de renta vigera, ea va da casa si dvs ii dati o suma ce o stabiliti pe luna sa plateasca azilul sau alte nevoi.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
va multumesc pt raspuns. am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)
Cateva sfaturi legat de un contract de intretinere azkan azkan Buna ziua. As vrea sa va relatez cat de cat problema ca sa ma fac perfect inteles. Eu agent imobiliar (PFA), necasatorit (la vara ma insor) sunt indragit de ... (vezi toată discuția)
Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)