buna ziua .as dori sa ma lamurit in urmatoarea problema:
sora mea locuieste de 8 ani in italia impreuna cu sotul ei,catatean roman la randul lui.cei doi s-au casatorit acolo insa casatoria nu a fost inregistrata si in tara. in februarie anul acesta a venit pe lume primul lor copil. as dori sa stiu daca acest copil are dreptul la vreo alocatie la noi in tara,si daca da de ce acte as avea nevoie sau la ce institutie trebuie sa merg pt aceste demersuri. inainte sa plece din tara sora mea a lucrat 3 ani si jumatate cu carte de munca. in aceasta situatie beneficiaza de indemnizatia pt cresterea copilului sau trusoul? pt a realiza aceste demersuri pt sora mea am nevoie de o procura speciala?
buna ziua.
Lucrez la o firma de cercetare de piata,ca operator sondaje. am cu aceasta firma incheiata o conventie civila de prestari servicii.
ultimul proiect la care am lucrat cu ei urma sa fie platit in intervalul 10-14 al lunii aprilie insa din diverse motive invocate de ei au amanat plata pe luna urmatoare.astfel in luna mai ceilalti operatori(nu stiu daca toti,poate mai sunt si altii in situatia mea) si-au primit plata pe proiect mai putin eu pe motiv ca intre timp am schimbat banca respectiv contul in care inainte imi virau banii iar contabila din neatentie nu a virat banii unde trebuie.am vb la telefon cu ei de vineri 15 mai si acestia mi-au spus ca banii au fost pusi in contul meu urmand sa ajunga luni. luni 18 mai am mers la banca si nu aveam banii de la ei,asa ca i-am sunat din nou, acestia mi-au spus ca,contabila e plecata in concediu si sa mai astept 2 saptamani.dupa insistente din partea mea,cei de la firma au spus ca imediat a doua zi (azi 19 mai)pana in ora 12 imi vor vira banii in cont prin ordin de plata. la ora 13 i-am sunat si le-am spus ca nu am primit nimic,iar acestia mi-au spus sa mai astept 2 zile sa vine un contabil sa faca plata pt ca managerul nu a avut timp sa mearga la banca sa faca plata. am cerut sa vorbesc la telefon cu cineva din conducere,si am vorbit cu o persoana care s-a recomandat a fi managerul firmei. aceasta mi-a spus ca nu stie cand vor ajunge banii pt ca vor veni cu trenul de la Bucuresti si dureaza mai mult.eu le-am spus ca daca nu imi voi primi banii astazi voi contacta un avocat sa ii dau in judecata,iar doamna mi-a raspuns ca va avea grija sa verifice toate proiectele la care am participat,si va avea grija sa nu mai primesc nici un ban de la ei.as dori sa stiu la ce institutii pot apela pt a face plangere impotriva lor,itm politie? am nevoie de un sfat.
buna seara. am 21 de ani si sunt studenta in ultimul an la o facultate particulara insa din octombrie intentionez sa urmez si masteratul.din martie 2005 cand am implinit 18 ani tatal meu nu mi-a mai platit pensie alimentara deoarece a sistat calculatorul trimiterea banilor intrucat eram majora.in septembrie 2005 m-am inscris la facultate si a inceput sa imi dea lunar conventional o suma care reprezenta 25% din pensia sa.incepand cu aprilie anul acesta refuza sa imi mai dea acesti bani cu toate ca eu inca sunt studenta si nu muncesc.as dori sa stiu ce acte am nevoie si unde trebuie sa merg pt a face o cerere prin care sa imi dea pensia alimentara legal