avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma refuza sa imi plateasca salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma refuza sa imi plateasca salariul

buna ziua.
Lucrez la o firma de cercetare de piata,ca operator sondaje. am cu aceasta firma incheiata o conventie civila de prestari servicii.
ultimul proiect la care am lucrat cu ei urma sa fie platit in intervalul 10-14 al lunii aprilie insa din diverse motive invocate de ei au amanat plata pe luna urmatoare.astfel in luna mai ceilalti operatori(nu stiu daca toti,poate mai sunt si altii in situatia mea) si-au primit plata pe proiect mai putin eu pe motiv ca intre timp am schimbat banca respectiv contul in care inainte imi virau banii iar contabila din neatentie nu a virat banii unde trebuie.am vb la telefon cu ei de vineri 15 mai si acestia mi-au spus ca banii au fost pusi in contul meu urmand sa ajunga luni. luni 18 mai am mers la banca si nu aveam banii de la ei,asa ca i-am sunat din nou, acestia mi-au spus ca,contabila e plecata in concediu si sa mai astept 2 saptamani.dupa insistente din partea mea,cei de la firma au spus ca imediat a doua zi (azi 19 mai)pana in ora 12 imi vor vira banii in cont prin ordin de plata. la ora 13 i-am sunat si le-am spus ca nu am primit nimic,iar acestia mi-au spus sa mai astept 2 zile sa vine un contabil sa faca plata pt ca managerul nu a avut timp sa mearga la banca sa faca plata. am cerut sa vorbesc la telefon cu cineva din conducere,si am vorbit cu o persoana care s-a recomandat a fi managerul firmei. aceasta mi-a spus ca nu stie cand vor ajunge banii pt ca vor veni cu trenul de la Bucuresti si dureaza mai mult.eu le-am spus ca daca nu imi voi primi banii astazi voi contacta un avocat sa ii dau in judecata,iar doamna mi-a raspuns ca va avea grija sa verifice toate proiectele la care am participat,si va avea grija sa nu mai primesc nici un ban de la ei.as dori sa stiu la ce institutii pot apela pt a face plangere impotriva lor,itm politie? am nevoie de un sfat.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 19 Mai 2009
In cazul dumneavoastra nu este vorba despre un contract de munca sa puteti apela la ITM.
Indicat este sa va adresati instantei de judecata ....
Deoarece este vorba de o conventie civila , puteti sa va adresati direct instantei de judecata .
buna, inainte de a va adresa instantei, si de a timbra actiunea la valoarea pretentiilor, notifica societatea printr-un cabinet de avocatura, iar daca nu se i-au masuri intr-un termen rezonabil pe care il veti acorda atunci veti formula actiunea.
succes
av. Iorga
Singura in masura sa decida asupra acestui litigiu este instanta de judecata ... Actiunea se va depune instanta in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul: Competenta materiala apartine Judecatoriei.
Fiind o actiune in pretentii se va timbra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti lorelaurentiu lorelaurentiu Buna seara!Sper ca nu va suparati ca va mai intreb cate o speta!Am stat mult in concediu de maternitate cu fetilele si m-am cam detasta de avocatura. Am un ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie cristii cristii Buna seara, Am si eu o intrebare. In urma cu aproximativ 3 luni mi-am dat demisia de la o firma de telefonie mobila. Aceasta firma oprea lunar o garantie ... (vezi toată discuția)
Plata la negru, recuperare salar. andrei_88 andrei_88 Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , ... (vezi toată discuția)