Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , concediu si juristu firmei mi-a zis ca daca ii dau in judecata atunci el poate sa imi ceara diferenta dintre 1150 si 800 lei adica 350/luna cum ca ei ar fi gresit. desi erau bani la negru. SE POATE ASA CEVA@ va rog ajutati-ma.
salarul il primeam pe card direct in cont. nu se poate sa ia un extras de cont cum ca ei mi-au trimis 1150 in loc de 800@deci extrasu de cont sa fie dovada cum ca mi-au dat mai mult de 800
Dar poate fi si interpretat ca suma de 1150 lei este de fapt salariul pe care l-ai incasat efectiv si cu care v-ati inteles iar societatea nu si-a indeplinit obligatia de a incheia un act aditional in forma scrisa cu privire la modificarea de salariu.
Puteti sa-i chemati in judecata si sa solicitati sa fie obligati sa refaca statele de salarii si sa achite c/val taxelor si impozitelor la valoarea salariala la care v-ati inteles si cu care v-au si platit care este net superioara fata de 800 lei inscrisa in CIM.