avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata la negru, recuperare salar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata la negru, recuperare salar.

Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , concediu si juristu firmei mi-a zis ca daca ii dau in judecata atunci el poate sa imi ceara diferenta dintre 1150 si 800 lei adica 350/luna cum ca ei ar fi gresit. desi erau bani la negru. SE POATE ASA CEVA@ va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: andram , utilizator 14:45, 27 Februarie 2010
Nu este posibil asa ceva,intrucat nu se poate demonstra acea diferenta. ... plata la negru este foarte greu de demonstrat in fata instantei ..
salarul il primeam pe card direct in cont. nu se poate sa ia un extras de cont cum ca ei mi-au trimis 1150 in loc de 800@deci extrasu de cont sa fie dovada cum ca mi-au dat mai mult de 800
Da, extrasul de cont cosntituie o dovada in acest sens ...insa trebuie dovedita si intelegerea dintre dvs cu privire la acest salariu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
deci......poate sa recupereze cei 350 de lei/luna de la mine daca se ajunge la judecata@
Dar poate fi si interpretat ca suma de 1150 lei este de fapt salariul pe care l-ai incasat efectiv si cu care v-ati inteles iar societatea nu si-a indeplinit obligatia de a incheia un act aditional in forma scrisa cu privire la modificarea de salariu.
Puteti sa-i chemati in judecata si sa solicitati sa fie obligati sa refaca statele de salarii si sa achite c/val taxelor si impozitelor la valoarea salariala la care v-ati inteles si cu care v-au si platit care este net superioara fata de 800 lei inscrisa in CIM.

Parerea mea

Alte discuții în legătură

Act aditional-credit bancar caprice caprice as dori sa accesez un credit bancar, insa pt a accesa suma dorita am nevoie de un salar de 2000 de roni. Eu castig in fapt 2000 de ron insa doar 1200 sunt ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu mirusaby mirusaby Buna ziua, as dori sa-mi spuna si mie cineva cat se va plati si( incasa concret de la locatari) pentru salariul femeii de serviciu cu 1/2 norma si salariul ... (vezi toată discuția)
Salarii " la negru" Dumitrita L Dumitrita L Sunt angajat la o societate comerciala din mai 2007 avand in contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in care salariul apare in suma de 1200 ... (vezi toată discuția)