avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata la negru, recuperare salar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata la negru, recuperare salar.

Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , concediu si juristu firmei mi-a zis ca daca ii dau in judecata atunci el poate sa imi ceara diferenta dintre 1150 si 800 lei adica 350/luna cum ca ei ar fi gresit. desi erau bani la negru. SE POATE ASA CEVA@ va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: andram , utilizator 14:45, 27 Februarie 2010
II poate recupera, in conditiile in care demonstreaza ca este o greseala virarea acelei sume .... dvs ii puteti contrazice cu intelegerea facuta si cu mai multe extrase de cont din care sa reiasa ca salariul a fost acela pe mai multe luni si nu numai pe una singura.
pai de 1 an si 8 luni :)
andrei_88 a scris:

pai de 1 an si 8 luni :)

Face-ti o reclamatie la itm si mentionati ca ati sesizat ca nu aveti modificarea salariala in forma scrisa ca act aditional la CIM, depuneti copii dupa extras de cont pe perioada mentionata si itm va dispune un control la soc.
In acelasi timp introduceti si o actiune la tribunal in vederea obligarii societatii ca pentru perioada mentionata sa refaca statele de salarii si sa efectueze platile accesorii la diferenta de salariu.

Cu stima
Salariul de pe cartea de munca de 800 ron este unul brut, iar cel de 1150 ron pe care il incasati este unul net, niciodata nu se poate face diferenta aceasta..e ca si cand scazi 3 mere din 2 pere.. Juristul vorbeste..vorbe si merge la intimidare:thumbdown:. Diferenta efectiva de bani ar fi intre 1150 si 600 ron (cat este netul de la 800 ron), deci 550 lei.
Insa faptul ca ei va virau aceasta suma pe card este o dovada a faptului ca aceasta diferenta nu este "la negru", aceste sume transferate din contul firmei in contului unui salariat se evidentiaza in contabilitate si trebuie sa fie in concordanta cu statele de plata.
Exista 2 variante: ori firma este total in ilegalitate, si atunci nu aveti de ce sa va faceti griji pt amenintarile lor, ori diferenta de bani va este acordata legal, prin adaugarea lunara pe statul de plata a unor ore suplimentare, sau alte drepturi salariale, care sa conduca la un salariu brut realizat mult mai mare de 8oo ron in final la un salariu net de incasat de 1150 lei. Ar ajuta sa ne spuneti exact ce scrie pe fluturasul dvs de salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional-credit bancar caprice caprice as dori sa accesez un credit bancar, insa pt a accesa suma dorita am nevoie de un salar de 2000 de roni. Eu castig in fapt 2000 de ron insa doar 1200 sunt ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu mirusaby mirusaby Buna ziua, as dori sa-mi spuna si mie cineva cat se va plati si( incasa concret de la locatari) pentru salariul femeii de serviciu cu 1/2 norma si salariul ... (vezi toată discuția)
Salarii " la negru" Dumitrita L Dumitrita L Sunt angajat la o societate comerciala din mai 2007 avand in contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in care salariul apare in suma de 1200 ... (vezi toată discuția)