avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Retinere Garantie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Retinere Garantie

Buna seara,
Am si eu o intrebare.
In urma cu aproximativ 3 luni mi-am dat demisia de la o firma de telefonie mobila. Aceasta firma oprea lunar o garantie lunara cu o anumita suma (a fost 50 sa micsorat la 30 lei lunar).
Dupa demisia mea la aproape o luna firma a intrat in insolventa si acum ma tot amana cu cedarea garantiei. Desii tin sa precizez ca aceasta garantie se oprea intrun cont bancar pe numele meu in care firma avea control deplin asupra contului.
Ce pot face sa imi recuperez acesti bani.

Pentru detalii amanuntite asupra problemei sau intrebari va rog sa mi le solicitati.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
cristii, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristii , utilizator 16:59, 27 Octombrie 2011
Nu am inteles daca acel cont din banca este la dispozitia d-voastra sau nu.Ar fi bine sa luati legatura cu lichidatorul judiciar sau cu administratorul special daca exsiata.
Din pacate acel cont nu era la dispozitia mea. Contul era pe numele meu doar ca nu aveam acces la bani doar firma avea aces, lunar ar fii trebuit sa imi depuna aceasta garantie in acel cont. Banie din acel cont se ridicau de catre firma si se virau pe card dupa 45 de zile calendaristice de la ultimul salariu. Contul de garantie era la o banca iar cardul de salarii la o alta banca. Firma se afla in insolventa (Reorganizare Juridica). Am luat legatura cu peroanele abilitate din aceea firma si mi s-a specificat ca pot sa astept 1- 2 zile sau 1-2 saptamani sau luni deoarece nu stiu cand o sa imi intre banii deoarece judecatorul aproba tot ce inseamna bani si parafrazand spunandu-mi ca sa fiu fericit ca ii mai vad.
cristii a scris:

Din pacate acel cont nu era la dispozitia mea. Contul era pe numele meu doar ca nu aveam acces la bani doar firma avea aces, lunar ar fii trebuit sa imi depuna aceasta garantie in acel cont. Banie din acel cont se ridicau de catre firma si se virau pe card dupa 45 de zile calendaristice de la ultimul salariu. Contul de garantie era la o banca iar cardul de salarii la o alta banca. Firma se afla in insolventa (Reorganizare Juridica). Am luat legatura cu peroanele abilitate din aceea firma si mi s-a specificat ca pot sa astept 1- 2 zile sau 1-2 saptamani sau luni deoarece nu stiu cand o sa imi intre banii deoarece judecatorul aproba tot ce inseamna bani si parafrazand spunandu-mi ca sa fiu fericit ca ii mai vad.

legal firma nu poate sa folosesca acei banii dvs. nu i ati IMPRUMUTAT trebuie sa fie intr un cont separat conform legii, inclusiv retinerile salariale care se declara si platesc TRIMESTRIAL se vireza intr un cont, nu pot fi folositi ca rulaj de capital, participare la profit.
Bun si in cazul acesta conform legii ce trebuie sa fac. Am sunat la ITM, acestia au spus ca nu tine de domeniul lor,m-au indrumat sa ii dau in judecata sau sa astept. este o suma de 2000 de ron nu este nici mult da nici putin mai ales tinand cont si de faptul ca aceasta suma a fost stransa pe parcusul a 4 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descoperire Popescu Lorena Popescu Lorena la fosta firma unde am lucrat pana in iunie am avut un card la banca x la care am avut o descoperire de 1800 lei din 2006. Din cate stiu eu se oprea in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu !! Riana0204 Riana0204 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : figurez la administratia finantelor publice cu suma de 2800 RON provenita din amenzi si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)