avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu !!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu !!

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : figurez la administratia finantelor publice cu suma de 2800 RON provenita din amenzi si cheltuieli judiciare din anul 2011.
In luna septembrie 2011 m-am angajat si totodata mi-am deschis un cont in lei la banca unde angajatorul urma sa imi vireze drepturile salariale.In luna octombrie mi-a intrat in cont primul salariu,automat contul fiindu-mi blocat de catre cei de la administratia financiara,acestia punandu-mi o poprire de 530 RON , suma mai mare decat cea care imi intrase mie in cont.Am luat imediat legatura cu organul de executare care in loc sa imi ceara o adeverinta de salariat pentru a mi se face retinerile legale,mi-a comunicat ca numai daca platesc toata suma mi se poate debloca,contul ,si ca apoi in fiecare luna sa platesc o anumita suma pentru a nu imi mai pune poprire.Am achitat toata suma, mi sa deblocat contul iar apoi in fiecare luna am depus 50-100 RON in functie de posibilitati.Toate bune si frumoase pana in luna iunie a acestui an cand am constat ca acelasi organ de executare imi pune poprire pe cont pentru toata suma care mi-a mai ramas de plata,adica 2500 RON.La doua zile dupa ce mi-au intrat drepturile salariale in cont,tot salariul mi-a fost transferat de catre cei de la banca in contul finantelor publice,nemaitinandu-se cont de faptul ca eu sunt lipsit astfel de mijloacele necesare existentei.Organul de executare era aceeasi peroana ca cea din luna octombrie anului trecut care foarte aroganta mi-a raspuns ca banii au intrat in contul finantelor si ca nu mai are ce face.Mi-a cerut sa ii aduc o adeverinta ca sunt salariat si imi va cere poprire pe angajator de 1/3 din salariu si imi va debloca,contul,incepand doar din urmatoarea luna.As dori sa stiu ,organul de executare a procedat legal?Nu trebuia sa imi ceara adeverinta de salariat in luna octombrie ?,cand s-a facut prima poprire,ca sa mi se retina cat este legal ,adica 1/3,si nu toata suma! As avea castig de cauza daca as actiona persoana respectiva in istanta?Nu este cumva abuz in functie faptul ca mi s-au retinut drepturile salariale in proportie de 100% ?Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra!

[editat numele bancii implicate]
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 17:18, 17 Iunie 2012
Buna ziua

Conform codului de procedura civila poprirea se poate face doar pentru 1/3 din salariu si pentru anumite cauze 1/2 din salariu dar in niciun caz 100%.
Organul de executare respectiv Administratia Finantelor transmite adresa de infiintare a popririi impreuna cu titlul executoriu la banca pentru toata suma restanta , dar banca este obligata sa vireze doar procentul stabilit conform legii. Luati legatura cu banca si depuneti adeverinta de salariu si totodata atentionati banca sa vireze doar procentul prevazut de lege.
Daca nu intelege luati legatura cu angajatorul si nu mai virati banii pe card , astfel vor fi obligati sa puna poprire la angajator, iar firma la care lucrati va retine automat banii conform legii.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
Salagean Vasilica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Poprire salar - impozit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am primit de la finante poprire pe salar pentru o angajata. In poprire scrie ca asupra tuturor debitelor. Asta inseamna ca ar trebui ca tot ... (vezi toată discuția)
Proprire cont bancar jeyml jeyml Buna ziua, Sotia are doua rate neplatite, acestea au fost executate silit si acuma are proprire pe contul bancar de la doi executori. Odata ce s-a ... (vezi toată discuția)