avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Poprire salar - impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Poprire salar - impozit

Buna ziua,

Am primit de la finante poprire pe salar pentru o angajata. In poprire scrie ca asupra tuturor debitelor. Asta inseamna ca ar trebui ca tot salariul ei sa il virez la finante, iar ea sa moara de foame si sa fie data afara din casa. Exista vreo lege in baza careia sa pot sa ii retin doar un procent din salar? Ma intereseaza si cadrul legal ca sa am justificare daca cineva se va lega de acest aspect.
De asemenea ma intereseaza, in cazul in care contul e blocat de finante, se poate debloca fiind cont de salariu? Si daca da, pe ce baza? Daca nu poate sa isi foloseasca banii, iar nu am rezolvat nimic.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
ContSters194995, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 07:32, 16 Septembrie 2011
Conform Art. 169 al. (4)Legea 53/2003 Codul muncii, Retinerile din salariu cumulate nu pot depãsi în fiecare lunã jumãtate din salariul net.

popescu leontina a scris:

Conform Art. 169 al. (4)Legea 53/2003 Codul muncii, Retinerile din salariu cumulate nu pot depãsi în fiecare lunã jumãtate din salariul net.




Ca sa se poata retine 50% din salar trebuie sa existe cel putin 2 retineri. Dace avem numai o retinere limita este de 30%.

In privinta finantelor ....... ei stiu foarte bine acest lucru (limita de 30%, respectiv 50%) dar functionarii din bancile in care sunt blocate conturile de obicei "uita" ca exista o lege care trebuie respectata si vireaza absolut toti banii catre finante (de ce sa ne mai complicam sa calculam?? ca e greu #-o ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu !! Riana0204 Riana0204 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : figurez la administratia finantelor publice cu suma de 2800 RON provenita din amenzi si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Poprire la sursa si bocare cont ali18ro ali18ro buna ziua, am datorii mari la o banca si la finante, pe care nu le-am putut plati. mi se retine prin proprire la sursa (pe salar direct la firma la care ... (vezi toată discuția)
Popriri bogdan riglea bogdan riglea Buna ziua, In urma cu 2 zile a fost infiintata o poprire pe conturile mele si mi au fost blocate conturile bancare. Mentionez faptul ca poprirea se va face ... (vezi toată discuția)