avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate popriri
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

popriri

Buna ziua,
In urma cu 2 zile a fost infiintata o poprire pe conturile mele si mi au fost blocate conturile bancare.
Mentionez faptul ca poprirea se va face direct de la angajator si astfel am dovedit cu adresa de la angajator catre executor ca asa se va proceda.
Ulterior am cerut executorului sa mi se deblocheze contul unde mi se vireaza salariul avand in vedere cele de mai sus,insa,creditorul nu este de acord sa deblocheze acest cont.(am mai avut o poprire in trecut si mi-a fost deblocat contul fara probleme).
Exista o solutie in a convinge creditorul sa mi deblocheze contul de salariu,avand in vedere cele mentionate?
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
bogdan riglea, utilizator
Cel mai recent răspuns: TOTAL FISCAL SOLUTIONS , Consultant fiscal 17:21, 19 Iulie 2018
Legea prevede ca pentru o persoana fizica nu se pot face retineri mai mult de 1/3 din veniturile obtinute, maxim 1/2 daca sunt mai multi creditori. Daca ati mers cu adeverinta de la angajator prin care acesta arata ca face el poprirea pe salariu in cuantumul stabilit de lege, apoi face virmanetul in contul executorului, executorul trebuie sa faca o adresa catre banci pentru deblocarea conturilor dvs de salarii. Daca executorul refuza, pe motiv ca angajatorul n-a efectuat viramentul aferent popririi, dupa ce v-a fost retinuta poprirea din salariu, executorul n-are decat sa se indrepte catre conturile curente ale angajatorului, deoarece el a facut un angajament de plata (acea adeverinta eliberata)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu Adrian_Y Adrian_Y Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie referitoare la urmatoarea situatie: In urma cu un an mi s-a instituit o poprire pe salariu (30%). Aceasta ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu janny_dinu janny_dinu Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)