avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie nou nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie nou nascut

buna ziua .as dori sa ma lamurit in urmatoarea problema:

sora mea locuieste de 8 ani in italia impreuna cu sotul ei,catatean roman la randul lui.cei doi s-au casatorit acolo insa casatoria nu a fost inregistrata si in tara. in februarie anul acesta a venit pe lume primul lor copil. as dori sa stiu daca acest copil are dreptul la vreo alocatie la noi in tara,si daca da de ce acte as avea nevoie sau la ce institutie trebuie sa merg pt aceste demersuri. inainte sa plece din tara sora mea a lucrat 3 ani si jumatate cu carte de munca. in aceasta situatie beneficiaza de indemnizatia pt cresterea copilului sau trusoul? pt a realiza aceste demersuri pt sora mea am nevoie de o procura speciala?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirelastc , utilizator 23:52, 8 Septembrie 2009
Din cate stiu eu,nu. Chiar daca ar fi nascut in Romania si pleaca pentru o perioada din tara, se sisteaza aceasta alocatie sau alte drepturi. Cel putin eu asa am patit. Mai cititi noile legi, posibil sa se fi schimbat ceva in ultimii 5 ani.
Bafta!
As dori sa-mi raspunda si mie cineva, daca copiii prietenei mele nascuti in Japonia, inregistrati si in Romania, inregistrata si casatoria in Roamania, mama avand domiciliul stabil in Romania, dar si drept de sedere in Japonia (ceva de genul asta, dupa sot..) deci daca cei doi copii au dreptul la alocatie de stat (au 4 si 1 an) sau si daca ar mai putea cere si acea idemnizatie de 200 ron pt cel de 1 an, pana la varsta de doi ani???, (am citit undeva ca aceasta idemnizatie nu e conditionata de veniturile obtinute in ultimele 12 luni inainte de nastere... ) Rog raspuns, as vrea sa o ajut daca pot, pt ca nu se descurca prea grozav acolo, in Japonia, acum au venit in tara toti patru si drumul doar i-a costat vreo 3500euro... si poate cineva o poate ajuta cu o colaborare de traduceri din japoneza sau o colaborare in domeniul turismului cu Japonia, ca si ghid...
Revin cu intrebarea de mai sus, imi poate si mie raspunde cineva daca cei doi copii ai prietenei mele (nascuti in Japonia) au dreptul la alocatie de stat, in Romania? Multumesc.
Va spun sigur ca daca nu s-a schimbat nimic in legislatie in ultimii 5 ani, copii au dreptul la alocatie de stat doar pe perioada in care locuiesc in Romania. In momentul in care parasesc Romania, aceste drepturi se sisteaza. Pot sa va asigur de asta pentru ca am patit-o cu baiatul meu cel mare timp de 4 ani cat a locuit cu tatal lui in alta tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia copilului nou nascut Iuhasz_Timea Iuhasz_Timea Buna ziua! Intrebarea mea este, cat este alocatia copilului nou nascut si pana cand se acorda aceasta??Am mai auzit si de trusoul bebelusului,si asi dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort intre japonez si roman, avand in crestere 3 minori emaema emaema Buna ziua! Am citit pe-aici ceva despre un caz de divort intre japonez si roman, care implica si un minor, dar nu prea m-am lamurit despre solutia optima in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Bogdan2009 Bogdan2009 Sotia mea urmeaza sa nasca la finalul lunii iulie inceputul lunii august. Lucreaza de 3 ani la aceeasi institutie cu contract cu norma intreaga pe perioada ... (vezi toată discuția)